zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topmanagers Philips kunnen eigen producten niet bedienen

17 juni 2004 - Topmanagers van het electronica-concern Philips kunnen hun eigen producten niet bedienen. De bediening blijkt te ingewikkeld voor ze te zijn. Dat werd pijnlijk duidelijk nadat bestuursvoorzitter Gerard Kleisterlee een groepje topmanagers gevraagd had thuis enkele producten uit te proberen.

Het werd een drama, verklapte bestuursvoorzitter Gerard Kleisterlee disndagavond tijdens een internationale persbijeenkomst. Enkele managers wisten de draadloze apparatuur voor onder meer een snelle internetverbinding met geen mogelijkheid aan de praat te krijgen. Gefrustreerd leverden zij de elektronica maandagochtend weer in.



Onderzoek
De Philipsmanagers staan niet alleen. Het elektronicaconcern heeft de afgelopen tijd grootschalig onderzoek verricht onder consumenten in Amerika, Europa en Azië. Daaruit blijkt dat consumenten snakken naar makkelijk te bedienen dvd-recorders, televisies en digitale camera's. Maar de snelle technologische ontwikkelingen lijken juist het tegendeel in de hand te werken. Het gevolg, zo bleek uit ondervragingen: consumenten stellen de aankoop van producten uit omdat die te complex zijn. Verder retourneert eenderde van de consumenten draadloze thuisapparatuur omdat ze deze niet aan de gang krijgen. Voor Kleisterlee reden om voortaan nadruk te leggen op gebruikersgemak.

Ragnetti
Het concept van simpelheid is bedacht door de Italiaan Andrea Ragnetti. Hij werd begin vorig jaar door Kleisterlee binnengehaald om de wereldwijde marketing van Philips te gaan leiden. Ragnetti, die zijn sporen verdiende bij Telecom Italia en Procter en Gamble, rapporteert rechtstreeks aan Kleisterlee, en daarmee heeft de topman van Philips voor het eerst de discipline marketing zo hoog in de organisatie genesteld.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10