zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Automatisering: geen vijand, maar vriend

20 november 2018 - "Waarschijnlijk onderschrijft u dat steeds meer dagelijkse taken worden geautomatiseerd. Zelfs een oprechte luddiet kan moeilijk weerleggen dat deze ontwikkeling gaande is," stelt Vincent Calcagnile, Senior Account Director EMEA bij WhereScape.

Hoewel veel professionals de potentie van automatisering zien, vooral op het gebied van efficiëntie, springen nog niet alle organisaties aan boord. Calcagnile legt uit waarom het zinvol is om de opties te overwegen.


"Als men het heeft over automatisering komt vaak de mogelijke impact op de werkgelegenheid ter sprake. Die is er echter niet per se. In de basis is automatisering niet bedoeld om mensen te vervangen, maar om voor een verandering te zorgen in het type werk dat zij verrichten. Denk bijvoorbeeld aan automatisering van tijdrovende en inefficiënte routinematige taken. Dit zorgt ervoor dat medewerkers zich kunnen focussen op het creëren van toegevoegde waarde. En er zijn meer redenen om de sprong te wagen," aldus Calcagnile. Hij benoemt de volgende drie motieven:
 
 • Sneller resultaten door een ‘agile’ bedrijfsvoering: De accuratesse van geautomatiseerde processen zorgt ervoor dat u resources efficient en consistent kunt inzetten. Daarmee kunnen projecten efficiënter worden afgehandeld. Het grootste voordeel hiervan is dat u de time-to-value van projecten kunt verkorten en resultaten beter kunt voorspellen. Hierdoor kunt u effectiever tegemoet te komen aan veranderende bedrijfseisen en het concurrerend vermogen van uw organisatie vergroten.
 •  
   
 • Meer doen met bestaande resources: Als programmeurs minder tijd kwijt zijn aan routinematige taken kunnen ze meer tijd besteden aan het strategische aspect van de projecten waaraan zij werken. Dit komt hun betrokkenheid ten goede en zorgt ervoor dat de oplossingen optimaal aansluiten op de behoefte. Ervaring leert dat developers op deze manier productiever zijn en de organisatie maximale meerwaarde bieden.
 •  
   
 • Maximale toegevoegde waarde door procesoptimalisatie: De tijd die nodig is om data te verwerken en om te zetten in relevante inzichten kan aanzienlijk worden verkort door middel van automatisering. Daardoor kunnen de business en IT-afdeling effectiever samenwerken. Er is meer tijd om vragen te stellen over de informatiebehoefte of de verkregen inzichten. Zo kunnen afdelingen samen de meeste toegevoegde waarden bieden voor de organisatie.
 •  
  Hoe zou dat er dan uit kunnen zien? Een voorbeeld van een partij die geen kans aan zich voorbij laat schieten is Amazon. Het bedrijf maakte kort geleden bekend dat het robots gebruikt om goederen te verplaatsen binnen zijn magazijnen. Daarnaast gebruiken ze hoogstaande algoritmes om te voorspellen waar websitebezoekers naar op zoek zijn en hoeveel er in rekening moet worden gebracht. Deze algoritmes zijn in de loop der jaren voortdurend verfijnd op basis van analyses van het klantengedrag. Amazon wint hierbij door automatisering aan efficiëntie en klantervaring. Daarmee creëert de retailgigant concurrentievoordeel en kunnen andere bedrijven niet achterblijven.
  "Laat er geen misverstand over bestaan: automatisering is tot op zekere hoogte onvermijdelijk. Bedrijven staan voor de keuze om deze ontwikkeling te omarmen en ervan te profiteren of om te blijven aarzelen en het concurrerend vermogen als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen," sluit Calcagnile af.
   

   
   Doorsturen   Reageer  

   

  Laatste nieuws

   Flexibel werken maakt bedrijven competitiever
   Explosieve groei in aantal aanvallen op populaire vergadertool
   Organisaties slagen er niet in waardevolle gegevens voldoende te beschermen
   

  Gerelateerde nieuwsitems

   Drie redenen om meteen te starten met identiteits- en toegangsbeheer
   De digitale werkomgeving: zo werken de meest geavanceerde bedrijven samen
   Werkgever verwacht groei personeelsbestand door automatisering
   Security 2018: automatisering, de boardroom en GDPR
   
   
  reacties
   
  Er zijn nog geen reacties.

  REAGEREN

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
  advertorial
  A life changing event
  Zaterdag 30 maart - Flora Boskoop - 10.00 - 16.00 uur. Een interactief seminar met Pieter Frijters met als onderwerpen: burn-out, paniekaanvallen, (spreek)angst, piekeren en assertiviteit. Bekijk de video voor een impressie van het seminar.
  Lees verder
  Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
  Ontwikkelingen in de markt van drukwerk
  Vergroot uw rendement in 2019 door reviews op NederlandReview Review marketing
  reacties
  Werk beďnvloedt privéleven negatief  (1) 
  Nederlanders onderschatten beveiligingsrisico’s van computers (1) 
  Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel (1) 
  Vier apps verantwoordelijk voor 82 procent van mobiel dataverbruik iOS (1) 
  Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie (1) 
  Evenveel vrouwen als mannen met hbo- of wo-diploma (1) 
  Kortsluiting bij energieleveranciers (2) 
  top10
  Een derde van de werkenden vindt zichzelf slimmer dan zijn of haar baas
  Wat organisaties verwachten van de financiële afdeling van 2025
  Klimaatakkoord kan ruim 70. 000 banen creëren
  'Er is een cyberoorlog gaande'
  Energie en klimaat prominent in provinciale verkiezingsprogramma’s
  Dit zijn de drie meest voorkomende spearphishing-aanvallen
  Helft C-level leidinggevenden voert transformatie-initiatieven door zonder duidelijke strategie
  Verzekeraars streng bij schade aan mobieltje
  Fors minder jongeren gebruiken desktop pc om te internetten
  Cao-afspraken opnieuw hoger
  meer top 10