zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

In vijf simpele stappen naar een goed pensioen

9 november 2018 - Goed nadenken over uw pensioen. Miljoenen Nederlanders stellen dit voortdurend uit en toch is het belangrijker dan ooit om snel het heft in eigen handen te nemen. Die oproep komt van BeFrank.

De discussie over het pensioenstelsel is actueler dan ooit. De verwachting is dat zo'n pensioendeal voor Nederland nog wel even op zich laat wachten. Tijd om zelf het heft in handen te nemen, vindt Jan Hein Rhebergen, commercieel directeur van BeFrank. "Het gaat immers over uw eigen inkomen voor later."


 
Financieel fit
De meeste mensen gaan pas nadenken over hun oudedagsvoorziening als hun pensioendatum in zicht komt. "Hoeveel ze nu eigenlijk opzij leggen en hoeveel ze straks te besteden hebben wanneer ze stoppen met werken, zijn vragen die dan in de hoofden van mensen gaan spelen. Maar veel slimmer is het om nú al na te gaan of u financieel fit bent," aldus Rhebergen. Hoe precies? BeFrank heeft vijf tips verzameld waarmee elke Nederlander beter voorbereid is op zijn pensioen. "Het is echt geen rocket science," benadrukt Rhebergen. "Het gaat er vooral om dat u uzelf even de tijd gunt om na te denken hoe het met uw pensioen is gesteld en welke maatregelen u moet nemen om een eventueel pensioengat te voorkomen."
 
Vijf concrete tips
 
1. Besef dat pensioen over salaris gaat
Beschouwt u uw pensioen als een ver-van-mijn-bed-show? Iets dat ooit wel een keer gaat gebeuren, maar nu nog niet belangrijk is? U bent niet de enige. De eerste stap naar een goede oudedagsvoorziening is beseffen dat het om inkomen voor later gaat, als u niet meer elke dag aan het werk bent. Iedereen weet immers: salaris is belangrijk, toch? Zo kunt u ook na uw 68e nog een flink aantal jaren een leuk leven leiden. Gaat u hierover pas nadenken als u 50 jaar bent, dan is het echt te laat.
 
2. Kijk hoe u ervoor staat
Meten is weten. Kijk hoe het met uw pensioen is gesteld door te surfen naar Mijnpensioenoverzicht.nl. Inloggen kan met je DigiD.
 
Fact: Maar 40 procent van de Nederlanders heeft een goed beeld van hun financiën nadat ze stoppen met werken.
 
3. Ga na hoeveel inkomen u nodig hebt
Ga nu eens na hoe u uw leven wilt leiden nadat u bent gestopt met werken. Wilt u verre reizen gaan maken, in hetzelfde huis blijven wonen of een andere auto rijden? Zet wensen op een rijtje en ga na hoeveel inkomen u ongeveer nodig hebt om dat voor elkaar te krijgen. Vergelijk dit bedrag met het te verwachten pensioen dat u later krijgt uitgekeerd. Zit u een flink verschil tussen het inkomen en uw manier van leven? Tijd voor actie.
 
Fact: Ruim de helft van de Nederlanders bouwt onvoldoende pensioen op.
 
4. Maak tijd om de juiste keuzes te maken
"Ik heb er toch geen invloed op." Het is een opmerking die vaak klinkt als het over de pensioenen van mensen gaat. Toch klopt dat meestal niet en kunt u wel degelijk aan de nodige knoppen draaien. 

5. En nu... actie!
U weet ongeveer hoe u later wil leven, welk inkomen daarvoor nodig is en hoeveel u nu tekort komt. Tijd voor actie. "U kunt zelf de keuze maken om extra geld in te leggen voor later. Dat kan via uw werkgever of met een eigen aanvullend pensioen. Met 25 euro per maand kunt u al een groot verschil maken," aldus Rhebergen.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederland heeft het beste pensioenstelsel ter wereld
 Vooral hoogopgeleiden zitten er later warmpjes bij
 Australië bovenaan bucketlist Nederlandse senioren
 Twee derde Nederlanders vreest voor oudedagvoorziening
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10