zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Passief inkomen opbouwen? Drie tips

24 augustus 2018 - Nu het veel organisaties weer voor de wind gaat, hebben zij hun medewerkers in 2018 een loonsverhoging kunnen geven. Mogelijk hebt u als manager daar ook van mee kunnen profiteren.

 Maar nu ook de inflatie stijgt en alles dus iets duurder wordt, gaat u er netto niet heel veel op vooruit. Wilt u toch meer te besteden hebben? Voor veel managers is dit moeilijk omdat zij fulltime werken en dus niet veel tijd hebben naast hun baan. De oplossing? Een passief inkomen? Dat zijn verdiensten die voortkomen uit een eenmalige tijdsinvestering. Stefan Janssen van Onderneemhet.nl geeft drie tips om geld te verdienen zonder ervoor te hoeven werken.


 
Verdienen door middel van affiliate marketing
Een van de manieren om een passief inkomen op te bouwen is affiliate marketing. Volgens Janssen niet voor niets dat dit vaak als eerste wordt genoemd. "Dit is een van de gemakkelijkste methodes om geld te verdienen zonder er iets voor te hoeven doen. Wat het inhoudt? Als affiliate kunt u bijvoorbeeld advertenties of links plaatsen op uw website. De adverteerder beloont u voor iedere click hierop, per pageview, of als er een verkoop of lead volgt op een verwijzing vanaf uw website." Janssen noemt als voorbeelden een cashbacksite, vergelijkssite of nieuwsbrief.
 
Ontwikkel uw eigen app
Geen enkel ander ding is zo snel gegroeid als het aantal apps de afgelopen jaren. Janssen: "Hoewel er veel gratis apps zijn, blijkt ook dat mensen best bereid zijn te betalen voor een goede app. U kunt uw eigen kennis inzetten bij het ontwikkelen van een app. Bijvoorbeeld door vanuit uw eigen kennis en ervaring te putten om iets te bedenken dat echt toegevoegde waarde heeft. Of door met de medewerkers waar u leiding aan geeft, of met klanten of leveranciers rond te tafel te gaan zitten. Iedereen heeft wel iets waar ze tegenaan lopen, en waarvoor u een oplossing kunt bedenken. Laat de app ontwikkelen, breng deze onder de aandacht van de doelgroep en de inkomsten blijven binnenstromen."
 
Schrijf een e-book
Leidinggeven aan medewerkers is een van de lastigste taken binnen een organisatie, zo weet Janssen. "Bent u door een bepaalde stijl of methode echter wel erg succesvol hierin? Dan hebt u waardevolle kennis door uw ervaring, iets waar mensen graag geld voor willen neerleggen om deze ook te kunnen bemachtigen." Het enige nadeel volgens hem is echter wel dat het schrijven van een e-book niet onderschat moet worden. "Dit kost veel tijd, hoewel eenmalig. Daarnaast is ook goede promotie van het e-book erg belangrijk. Dit is mogelijk door middel van bovengenoemde affiliate marketing of advertenties op social media. Laat banners en ander beeldmateriaal hiervoor ontwikkelen, dit vergroot de kans op inkomsten."
 
U leest: passief inkomen genereren heeft niet zozeer te maken met hard werken, als wel slim werken!
 

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zomerbaan: jongeren werken niet alleen voor het geld
 ‘Ook de afdeling duurzaamheid gaat over geld verdienen’
 'Zinvol werk verdwijnt achter de horizon'
 Man wil geld, vrouw wil reizen
 
 
reacties
 
M.  |   | 
24-08-2018
 | 
14:19 uur
Beetje (heel erg) kort door de bocht om te stellen dat je met affiliate marketing weinig of niets zou hoeven te doen om geld te verdienen. Ik ken genoeg succesvolle affiliates, en die zijn bijna fulltime (of zelfs méér!!) bezig met website onderhoud en het schrijven van kwalitatieve content. Met alleen een eenmalige investering kom je er niet. Je website zakt dan steeds verder weg in de rankings totdat er helemaal niets meer uit voortkomt.

Thijs Wolters  |   | 
27-08-2018
 | 
16:16 uur
Helemaal eens met M. passief inkomen en makkelijk geld verdienen met affiliate marketing wordt vaak onterecht in 1 zin genoemd. Het is eenvoudig om een website op te starten en hier affiliate links op te plaatsen, maar dan verdien je nog geen geld. Wat weinig website eigenaren succesvol weten te doen is kwalitatief verkeer naar hun site genereren.

Dit krijg je door het creëren van waardevolle content en dit is een fulltime baan. 10 jaar geleden was het mogelijk om met trucjes mooie posities te verkrijgen in de zoekmachines. Dat is niet meer van deze tijd. Je claimt een positie in google door een autoriteit te worden binnen je vakgebied. Daarvoor zul je heel veel uren moeten investeren en dan is de er nog steeds een grote kans dat je het niet gaat winnen van de concurrerende websites en webshops die op dezelfde zoekwoorden willen scoren.

Dus ben je van plan om te starten als affiliate dan zul je net zoals met al het andere werk in de wereld hard moeten werken om succesvol te worden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10