zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Op zoek naar een baan met vrijheid? Kies dan voor het mkb

26 juli 2018 - Wat maakt een werkgever aantrekkelijk? Vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid, aldus het overgrote deel van de medewerkers (70 procent). Aandacht voor de cultuur en sfeer van een organisatie komt met 39 procent op een tweede plek, gevolgd door ontwikkelmogelijkheden (38 procent).

23 procent vindt boven-marktconforme arbeidsvoorwaarden aanlokkelijk. Stel werkgevers dezelfde vraag en het antwoord komt niet altijd overeen met de wensen van de kandidaat. Werkgevers binnen het mkb hebben beter in kaart wat hen aantrekkelijk maakt dan werkgevers in het grootbedrijf. Dit blijkt uit de Hr Marktmonitor, voorheen de mkb Marktmonitor, waaraan ruim 2100 werkgevers uit het mkb en grootbedrijf en 2300 werknemers meewerkten. De Hr Marktmonitor is het arbeidsmarktonderzoek van Unique en Motivaction.



Lang leve het mkb
Door de krapte op de arbeidsmarkt staan werkgevers te springen om gekwalificeerd personeel. Om deze nieuwe werknemers te vinden, zullen zij goed moeten inspelen op de behoefte van de kandidaat. 57 procent van het grootbedrijf denkt echter dat het bieden van ontwikkelmogelijkheden hen het meest aantrekkelijk maakt. Met meer dan tien procentpunten verschil komt vrijheid op de tweede plaats (46 procent). Werkgevers binnen het mkb lijken hun kandidaten beter te kennen. Met 65 procent denken zij dat het geven van vrijheid hen een aantrekkelijke werkgever maakt. Aandacht voor cultuur (50 procent) en het bieden van ontwikkelmogelijkheden (43 procent) volgen. Dit sluit aan bij de wensen van (potentiële) werknemers.
Marion van Happen, algemeen directeur bij Unique: "De arbeidsmarkt is krap en daardoor is het meer dan ooit van belang om naar de kandidaten te luisteren. Toch hebben werkgevers en kandidaten vaak een andere visie op aantrekkelijk werkgeverschap. Grijp nu uw kans en onderzoek de mogelijkheden om werknemers meer vrijheid te bieden. Want dat is waar zij naar verlangen. Door goed te luisteren naar kandidaten en hen te bieden wat hen aanspreekt, kunt u het verschil maken en talent naar u toe trekken en behouden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hybride professional krijgt nog te weinig kansen
 Millennial dwingt werkgever nóg flexibeler te worden
 Manager bij overheid geeft te weinig vertrouwen en vrijheid aan werknemers
 IT-professional van de toekomst verkiest sturing boven vrijheid
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10