zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander bewust bezig met risico’s digitaal zakkenrollen

29 juni 2018 - Op waardevolle zaken zoals laptops, smartphones, harde schijven en portefeuilles zijn we erg zuinig. We houden deze waardevolle goederen dan ook goed in de gaten tijdens business trips en meetings.

Uit onderzoek van Targus onder 1000 Nederlanders blijkt dat 92 procent van de Nederlanders bewust bezig is met het risico dat zij lopen om beroofd te worden van hun waardevolle spullen.



Alert op fysieke en digitale beroving
30 procent van de respondenten geeft aan tijdens het bezoeken van drukke plekken zoals beurzen, vliegvelden en metro- en treinstations continu bezig te zijn met de kans om beroofd te worden. 40 procent van de respondenten geeft aan er wel mee bezig te zijn, maar is niet continu alert op het bewaken van hun rugzak, handtas of broekzak.
Nederlanders zijn niet alleen alert op de risico’s van fysieke beroving, ook moderne digitale manieren van beroving kunnen rekenen op een hoge bewustheid. Door digitale vormen van beroving kunnen criminelen door middel van speciale apparatuur eenvoudig informatie van bankpasjes, ov-kaarten en andere pasjes met een RFID-chip uitlezen. Hierbij hoeven zij enkel naast of dichtbij hun slachtoffer te lopen, zodat de apparatuur contact kan maken met het pasje. Maar liefst driekwart van de respondenten geeft aan bewust te zijn van deze manier van zakkenrollen.

Beschermd op business trip
Naast dat persoonlijke spullen verloren gaan tijdens een beroving heeft het verlies van een laptop, smartphone, harde schijf of USB-stick ook consequenties voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Als organisatie wil je voorkomen dat werknemers apparatuur met daarop privacygevoelige gegevens verliezen. "We vinden het een goede zaak dat Nederlanders zo alert en bewust zijn van het risico op zakkenrollen," vertelt Mona Kroon, Corporate Sales Manager bij Targus. "Met de ingang van de AVG is alert zijn echter niet genoeg. We moeten mensen bewust maken van de risico’s die het verliezen van waardevolle spullen, waarop persoonlijke informatie opgeslagen staat, met zich meebrengen."
Uit het onderzoek blijkt tevens dat 28 procent van de Nederlanders een rugzak gebruikt voor het dagelijkse vervoer van hun laptop. Hoewel een rugzak comfort biedt maakt deze het ook moeilijker om waardevolle bezittingen in de gaten te houden.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Organisaties die publieke cloud gebruiken kwetsbaar voor datadiefstal
 Cybercriminaliteit meest opkomende vorm van fraude voor bedrijfsleven
 Boekhoudpakketten vatbaar voor gegevensdiefstal
 Gestolen records toegenomen met 86 procent
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10