zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Flexibele organisatie vraagt om bredere acceptatie cloud

11 mei 2018 - Cloudtechnologie is niet meer weg te denken uit het hedendaagse IT-landschap. Echter ziet 69 procent van de IT-beslissers nog belemmeringen om clouddiensten breder in te zetten. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 266 Nederlandse IT-beslissers.

Zij hebben met name zorgen over de veiligheid (52 procent) en rentabiliteit (43 procent) van cloudoplossingen. Daarnaast voorzien de respondenten problemen vanwege de gepercipieerde afhankelijkheid van cloudleveranciers (36 procent), gebrek aan kennis (21 procent) en het ontbreken van een cloudstrategie (achttien procent). Telindus heeft de uitkomsten van het onderzoek en zijn reactie hierop gebundeld in de whitepaper ‘Zonder cloudstrategie geen succesvolle digitale transformatie’.


 
Flexibele operatie
De business vereist tegenwoordig dat een organisatie snel en flexibel opereert, waarbij cloudtechnologie en een bijbehorende cloudstrategie onmisbaar zijn. "Natuurlijk brengt een brede uitrol van cloudoplossingen verschillende uitdagingen met zich mee," stelt Eric Otten, Cloud Architect bij Telindus. "Laat de IT-manager de regie nemen en zich omringen door specialisten om gezamenlijk een cloudstrategie op te stellen zodat u de uitdagingen op voorhand kan adresseren. Zo kan op het gebied van beveiliging van clouddata gedacht worden aan encryptie en identiteitsmanagement, wat zorgdraagt voor veilig toegangsbeheer. De return on investment van cloudoplossingen dient meer te worden gezien in termen van toegevoegde waarde. Nu wordt de cloud vaak gezien als een middel om kosten te besparen en daarmee wordt geen recht gedaan aan de waarde van cloudapplicaties."
 
Toegevoegde waarde van cloud
In het onderzoek is de respondent ook gevraagd naar manieren om de komende jaren meer toegevoegde waarde te kunnen leveren aan de business. Hieruit blijkt dat het aanbieden van een self-service portal en service catalogus (37 procent), het overal en altijd toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk (35 procent) en het programmeerbaar maken van de IT-infrastructuur (33 procent) hoge ogen gooien. Dit is een duidelijke indicatie dat IT-beslissers wel degelijk de meerwaarde zien van cloudfunctionaliteiten.
"Om digitaal te transformeren, moeten bedrijven zich realiseren dat IT de katalysator is voor verandering en groei. Maar dan moet ook de IT-afdeling in staat zijn om eenvoudig en snel nieuwe diensten uit te rollen en de wensen van de business te vertalen naar innovatieve IT-diensten. IT as a Service is hierbij key. Met dit businessmodel handelt de IT-afdeling van een onderneming als een eigen onderneming of dienstverlener met als doel de IT-afdeling transformeren naar een business enabler waarbij de klant centraal staat. Een doordachte cloudstrategie speelt hierin een sleutelrol," aldus Otten.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Succes van clouddiensten stelt nieuwe eisen aan datacentra
 Slechts twee op de vijf bedrijven beveiligen cloudgegevens met encryptie
 Cultural fit belangrijkste overweging bij keuze cloudleverancier
 Vijf tips om bij te blijven met cloudinnovatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10