zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jonge mannen verdienen liever meer dan partner

9 februari 2018 - Een op de drie jonge mannen (tot 29 jaar) vindt het vervelend wanneer zijn partner meer verdient dan hij. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl, onder 1.115 Nederlanders die samenwonen met hun partner.

Van alle ondervraagden verzwijgen vrouwen – vergeleken met mannen - dubbel zo vaak een aankoop voor hun partner. 


Uit het onderzoek blijkt dat mannen het -in vergelijking tot vrouwen- vele malen belangrijker vinden om meer te verdienen dan hun partner. Van alle ondervraagde mannen antwoordt ongeveer tien procent bevestigend, tien keer zoveel als vrouwen (een procent). Mannen tot 29 jaar spannen met 33 procent de kroon, ruim zes keer meer dan het gemiddelde van alle ondervraagden (vijf procent). "De meerderheid van de vrouwen verdient vandaag de dag nog steeds minder dan mannen," zegt Vince Franke van Acties.nl. "Blijkbaar rust er een taboe op het omgekeerde, wanneer een vrouw het meest verdient binnen een relatie."
 
Verzwijgen van aankopen
96 procent van alle ondervraagden zegt grote uitgaven eerst met zijn partner te overleggen. Toch zegt een op de tien Nederlanders weleens een aankoop te verzwijgen voor zijn of haar partner. Opvallend is dat veertien procent van de vrouwen zich hier schuldig aan maakt. Het percentage mannen ligt, met zeven procent, twee keer zo laag. De absolute koplopers op dit gebied zijn jonge vrouwen (tot 29 jaar), van hen heeft een kwart weleens iets gekocht zonder het te vertellen aan de partner. Franke: "Wanneer wij een nieuwe koelkast of televisie nodig hebben, overleg ik dit natuurlijk eerst ook even met mijn vriendin. Maar ik ga echt niet elk kledingstuk of gadget dat ik koop met haar bespreken, daar laten wij elkaar gewoon vrij in." 
 
Financiële openheid
Ondanks dat ongeveer de helft van de ondervraagden de gezamenlijke rekeningen naar rato van inkomsten betaald, zegt ongeveer een op de acht van hen zijn pincode niet te delen met zijn partner. Jongeren tot 29 jaar zijn met 60 procent de grootste voorstander van een eerlijke verdeling van de kosten. Toch zegt zestien procent van hen niet te willen dat zijn of haar rekening door de partner wordt bekeken en deelt een derde zijn pincode niet met hun partner. Franke: "Uit het onderzoek blijkt dat voornamelijk jongeren zich zeer bewust zijn van hun financiële privacy. Dezelfde cijfers laten echter zien dat naarmate ze ouder worden, dit langzaam afneemt."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen
 Percentage vrouwen in DMU in Nederland loopt flink achter op België
 Vrouwen besparen fanatieker dan mannen
 Inkomensverschil man-vrouw in Nederland pas in 2052 gedicht
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10