zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mobiele professionals steeds meer verslaafd aan Wi-Fi

1 december 2017 - 62 procent van alle mensen wordt nerveus als ze geen verbinding met Wi-Fi hebben. Zeven procent checkt de smartphone ook tijdens de seks, 72 procent doet dit op het toilet en elf procent tijdens een begrafenis.

Dit zijn enkele gegevens uit het het iPass Mobile Professionals Report 2017 van iPass. Verder kwamen de volgende cijfers naar voren: -61 procent vindt het onmogelijk of moeilijk Wi-Fi op te geven, vergeleken met sex 58 procent, fastfood 42 procent, roken 41 procent, alcohol 33 procent en drugs 31 procent
- 23 procent verkiest Wi-Fi boven andere dagelijkse behoeften, zoals een bad of douche, terwijl negentien procent Wi-Fi belangrijker vindt dan contact met andere mensen
- Door het ontbreken van betrouwbaar Wi-Fi verbinden mobiele medewerkers gemiddeld met acht mogelijk onveilige publieke hotspots per week, twintig procent zelfs met twintig Wi-Fi hotspots of meer
- Na de kosten en locatie is Wi-Fi voor mobiele medewerkers het belangrijkste selectiecriterium voor een hotel, in plaats van het uitzicht of eten    

Wi-Fi maakt mobiele medewerkers productiever
De invloed van Wi-Fi op de productiviteit van medewerkers is de belangrijkste reden dat mensen nerveus worden als ze onderweg geen verbinding met het Internet hebben. 31 procent zegt dat ze dan moeilijker remote kunnen werken. Uit het onderzoek blijkt tevens dat mobiele professionals Wi-Fi en dataverbindingen van telecomproviders heel verschillend gebruiken. Wi-Fi is nog steeds de belangrijkste verbinding, op basis van de betrouwbaarheid, mobiele datalimieten en performance. 90 procent van de respondenten gebruikt regelmatig audio- en videocontent via Wi-Fi, versus 34 procent over hun telecomverbinding. Maar ook minder data-intensieve toepassingen als het gebruik van cloudservices en browsen gebeurt ongeveer twee keer zoveel over Wi-Fi.
 
Businessaspecten
Uit het onderzoek zijn de volgende businessaspecten gerelateerd aan Wi-Fi naar voren gekomen:
 
  • 58 procent van alle respondenten zegt dat geen of slechte Wi-Fi het werken negatief beïnvloedt
  • Ongeveer de helft wil direct Internet-toegang na aankomst in een hotel (50 procent), begin van een businessmeeting (53 procent), of op het vliegveld (48 procent)
  • 68 procent heeft beschikbare Wi-Fi-services wel eens niet gebruikt als gevolg van een moeilijk of tijdrovend registratieproces
 
Sociale etiquette verandert
"Men verwacht dat mensen nerveus worden van een eerste date, of voor een belangrijke presentatie, maar zelfs het ontbreken van toegang tot Wi-Fi maakt mensen nerveus," zegt Patricia Hume, chief commercial officer van iPass. "Als daar al twijfels over waren bewijst dit rapport dat het gebruik van smartphones de sociale etiquette van mensen ingrijpend verandert. Mobiele technologie is zo belangrijk geworden voor mensen dat er geen moment meer is dat ze hun telefoon niet meer raadplegen, terwijl ze overal toegang tot Wi-Fi verwachten."
 
Verslaving
"Mobiele medewerkers hebben zo'n sterke behoefte aan Wi-Fi dat het zelfs een grotere verslaving aan het worden is dan fastfood eten en roken," vervolgt Hume. "Ze gebruiken wekelijks tientallen publieke Wi-Fi hotspots en sommigen vinden Wi-Fi belangrijker dan hun hygiëne of contact met mensen. Wi-Fi heeft een toenemende invloed op hoe mensen werken, hun gedrag en beslissingen die ze bijvoorbeeld over een hotel nemen. Mobiele professionals willen liever met het Internet verbonden zijn dan een mooi uitzicht."
 
Eenvoudige en veilige Wi-Fi-toegang
"Mobiele professionals verwachten tegenwoordig altijd en overal toegang tot het Internet," concludeert Hume. "Wi-Fi is voor hen nog steeds de meest gebruikte verbinding, op basis van performance en betrouwbaarheid. Daarom is het als werkgever belangrijk te faciliteren dat medewerkers tijdens het reizen overal eenvoudig en veilig met Wi-Fi kunnen verbinden. De financiële gevolgen van improductiviteit, demotivatie en minder snel kunnen reageren zijn aanzienlijk groter dan de Wi-Fi-servicekosten."
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Digital risk protection maakt preventief ingrijpen mogelijk
 Miljarden in revolverende fondsen, maar verantwoording nog summier
 Drie handige kantoorapps in 2019
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vrijwel alle wifi-netwerken onveilig
 Wifi onmisbaar op vakantie
 ICT-manager ziet slechte wifi als beperkende factor
 Tien tips om veilig te werken via Wifi
 
 
reacties
 
Internet en TV  |   | 
11-12-2017
 | 
11:56 uur
Tegenwoordig worden de internet verbindingen toch steeds beter. Met 5G op komst zal dit probleem binnenkort wel verleden tijd zijn.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Verleid en behoud talent met een multifunctionele werkomgeving
reacties
Zeven seo factoren die óók in 2019 werken (1) 
Drie handige kantoorapps in 2019 (1) 
Tesla Model 3 met 4% bijtelling (3) 
Wintersporters laks met sneeuwkettingen (1) 
Waarom elk bedrijf straks een chief trust officer heeft (1) 
Niet het systeem, maar de mensen centraal (3) 
Korte autoritten vervangen door de fiets loont (1) 
top10
Zo regisseer je het begin van jouw presentatie (video)
Drie handige kantoorapps in 2019
Drie op de tien werknemers ervaren informatieovervloed
Papieren data nog steeds onveilig
Vijf tips om te besparen op softwarelicenties
Internationale M&A-activiteiten voegen afgelopen anderhalf jaar al geen waarde meer toe
ISDN2 verdwijnt: 50. 000 bedrijven uit de lucht
Politieke verschuivingen vergroten risico's Europees bedrijfsleven
Helft millennials wil meer flexibiliteit in hun werk
Tinder populairste dating app in Nederland
meer top 10