zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cybersecurity grootste zorg voor IT-beslisser bij digitale transformatie

19 oktober 2017 - IT-beslissers maken zich zorgen over de beveiliging van digitale technologieën en processen. Dit is voor hen de belangrijkste reden om digitale transformatie uit te stellen, blijkt uit een wereldwijd onderzoek dat in opdracht van BlackBerry is uitgevoerd door 451 Research.

 De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in BlackBerry’s whitepaper: ‘Securing the Enterprise of Things: Opportunity for secure IoT with a unified platform emerging as IoT popularity grows.’



Belangrijke resultaten
De ondervraagde IT-beslissers in het onderzoek vertegenwoordigen een groot aantal sectoren wereldwijd (inclusief Nederland), waaronder financiële dienstverleners, overheidsinstellingen en de gezondheidszorg. Hieronder volgt een aantal van de belangrijkste resultaten van het onderzoek:
 
  • 78 procent van de respondenten geeft aan geïnteresseerd te zijn in oplossingen waarmee alle endpoints in een onderneming centraal kunnen worden beheerd.
  • 63 procent geeft aan dat de beveiliging van het Internet of Things de belangrijkste zorg is met betrekking tot de implementatie van digitale technologieën en processen. Slechts iets meer dan een derde (37 procent) van de ondervraagde IT-beslissers geeft daarbij aan een daadwerkelijke digitale transformatie-strategie te hebben.
  • Organisaties zijn het minst goed voorbereid op externe cyberdreigingen. 61 procent geeft aan dat hackers en cybercrime de grootste problemen vormen.
  • Bijna de helft (49 procent) van de respondenten die werkt bij een grote organisatie (ruim 10.000 medewerkers) geeft aan dat een gebrek aan interne samenwerking tussen afdelingen een potentiële barrière vormt voor Unified Endpoint Management. Dit geldt voor 51 procent van de respondenten die werkt bij een middelgrote organisatie.

Enterprise of Things
"Organisaties maken steeds meer gebruik van het IoT en hebben behoefte aan een Unified Endpoint Management-strategie die ze in staat stelt miljarden verbonden devices vanaf een centrale plek te beheren," zegt Marty Beard, Chief Operating Officer bij BlackBerry. "We richten ons op het beveiligen van het Enterprise of Things (EoT), want voor IoT-uitbreiding geldt dat uw bedrijf zo veilig is als het meest kwetsbare punt in de organisatie."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Digitale transformatie: zo tackelt u de vijf grootste uitdagingen
 Security: de deur op slot, maar wel 180 leveranciers toegang geven
 Bedrijven negeren advies overheid over IT-beveiliging
 Nieuwe 'Destruction of Service'-aanvallen voorspeld
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10