zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Roosendaal meest startersvriendelijke gemeente

1 augustus 2017 - Het Noord-Brabantse Roosendaal blijkt de meest aantrekkelijke gemeente voor starters op de woningmarkt. Dit concludeert eyeOpen.nl, die de kansen voor starters in alle Nederlandse gemeenten en provincies onderzocht.

Starters kunnen in Roosendaal maximaal 40.000 euro lenen voor een woning met een koopsom van 225.000 euro. Waar andere gemeenten voorwaarden stellen, zoals een sociale of economische relatie met de betreffende gemeente, doet Roosendaal dit niet. Er zijn in Nederland zeven gemeenten die een even zo royale regeling aanbieden, maar Roosendaal heeft het ruimste aanbod aan starterswoningen (256 woningen).


De top drie aantrekkelijkste gemeenten voor starters in Nederland bestaat verder uit Assen (provincie Drenthe) en Eemsmond (provincie Groningen).

Net iets meer dan de helft gemeenten biedt starterslening
Van de 388 gemeenten in Nederland bieden 218 gemeenten (56 procent) een starterslening aan.  Olivier Tardieu van eyeOpen.nl hoopt dat alle gemeenten zich aansluiten: "Het is enorm zonde dat nog niet alle gemeenten een startersregeling hebben. De komende jaren wordt van starters steeds meer verwacht, zoals eigen inbreng van financiële middelen. Zonder hulp van gemeenten wordt het voor starters steeds lastiger om een woning te kopen."
 Gemiddeld bieden gemeenten ‘starters’ een lening aan van 34.329, waarbij de gemiddelde maximale koopsom 208.122 is.
Opvallend is dat de voorwaarden per gemeente sterk verschillen en zijn toegespitst op het eigen (woonvestigings)beleid. Zo zijn sommige startersleningen enkel bruikbaar voor de aanschaf van een nieuwbouwwoning. Er zijn echter ook gemeenten die via de regeling enkel de koop van bestaande bouw willen stimuleren.
 
Starterswoningen
In Nederland staan op dit moment 16148 starterswoningen te koop. Hierbij is gekeken naar het aanbod van woningen in gemeenten die een starterslening aanbieden. Tevens dienen de woningen te voldoen aan een oppervlakte van minimaal 75m2 en een maximale koopsom van 200.000 euro. Roosendaal zit met 256 starterswoningen, flink boven het gemiddelde (87,6 starterswoningen per gemeente). Zeer opvallend is dat in de provincie Utrecht weinig woningen voor starters beschikbaar zijn; gemiddeld slechts dertien per gemeente. Flevoland kent per gemeente gemiddeld 178 starterswoningen en heeft op provinciaal niveau het grootste aanbod voor starters.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Online hypotheek berekening vaak onbetrouwbaar voor 55+
 Raming woningverkopen fors naar boven bijgesteld
 Flexwerker gaat makkelijker hypotheek krijgen
 Woningfinanciering kan voor meer mensen toegankelijk én verantwoord
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10