zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leaseauto wordt weer met het hart gekozen

30 juni 2017 - Voor 2017 zijn de bijtellingscategorieën vijftien procent, 21 procent en 25 procent samengevoegd tot één categorie: 22 procent bijtelling. Doordat bijna alle auto’s in deze nieuwe bijtellingscategorie vallen, is de keuze voor de leaserijder weer groot.

De afgelopen jaren liet de zakelijke rijder de keuze voor een nieuwe auto voor een groot gedeelte afhangen van de bijtellingscategorie die bij de auto hoorde. Daardoor waren sommige modellen meer in trek dan andere. Wat resulteerde in hoge verkoopaantallen van een bepaald model met een specifieke motorisering. Deze hadden namelijk een verlaagde bijtelling, bijvoorbeeld Plug-In auto’s. 



Twee bijtellingscategorieën
Anno 2017 zijn er nog maar twee bijtellingscategorieën. Vier procent voor auto’s zonder uitstoot, dus volledig elektrische en waterstofauto’s. En 22 procent bijtelling voor auto’s met minimaal 1gram CO2 uitstoot. Dit maakt dat de leaserijder weer met het hart kiest en dit is te zien in de verkopen.
 Er is een toename in verkopen van luxere uitvoeringen en andere motoriseringen te zien. Dus niet alleen de benzine- of dieselmotor die een verlaagde bijtelling heeft, maar men kiest voor de motorisering én uitvoering die bij hem/haar past. De verschillende automerken liggen in 2017 qua verkopen dichter bij elkaar. Er zijn minder uitschieters in verkoopaantallen van enkele specifieke modellen. VZR vindt dit een goede ontwikkeling, de zakelijke rijder heeft een ruimere keuze.
 
Gemiddelde catalogusprijs daalt
Tevens wordt gezien dat de gemiddelde catalogusprijs van een leaseauto daalt. Dit komt door twee zaken, 1. er wordt minder gekozen wordt voor Plug-In auto’s die relatief dure techniek aan boord hebben, 2. Door het gelijktrekken van de bijtellingscategorieën kan er niet meer gekozen worden voor duurdere leaseauto’s maar met een lagere bijtelling.
 
BPM per leaseauto stijgt
Plug-In auto’s hebben een lagere BPM. Doordat er minder gekozen wordt voor plug-in modellen stijgt de gemiddelde BPM per leaseauto. Dit is een positief bericht voor onze overheid die de afgelopen jaren de BPM-inkomsten flink heeft zien dalen.
Voorzitter Jan van Delft: "We zien dat er nu andere keuzes gemaakt worden voor een nieuwe leaseauto. Waar men vroeger bijvoorbeeld voor een plug-in hybride koos, omdat deze een lage bijtelling had terwijl men heel veel kilometers reed, kiest men nu voor de motorisering die past bij het gebruik Daarnaast kan men weer uitgebreid kiezen voor meer of minder luxe uitvoeringen.."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Private leaserijder kiest vaker maatwerk
 Leaserijder kiest minder vaak voor diesel
 Financiële sector is koploper elektrisch rijden
 Leaserijders wisselen minder vaak van auto
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10