zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Advies en inspiratie uit netwerk vergroten carrièrekansen

30 juni 2017 - Een inspirerend netwerk heeft een positieve impact op de loopbaan. Maar liefst driekwart van de Nederlandse professionals geeft aan dat zij carrièrekansen hebben gehad en stappen hebben gezet in hun werk doordat zij advies kregen van iemand uit hun netwerk.

Dat blijkt uit onderzoek van LinkedIn onder ruim 1.000 Nederlandse MBO+ professionals.


De grootste inspiratiebron voor onze loopbaan zijn onze ouders. Nederlandse mannen kijken het meest naar hun vader (26 procent). Vrouwen laten zich op werkgebied het meest inspireren door hun moeder (negentien procent). Daarna gaan we voor carrièreadvies naar vrienden, collega’s en een baas of manager. Professionals laten zich het meest adviseren over keuzes die hen helpen verder te komen in hun carrière (64,2 procent), het leren van nieuwe vaardigheden (50,5 procent) en uitdagingen die zij tegenkomen in het werk. Maar ook leren we via ons netwerk hoe we werk en privé in balans kunnen brengen (31,7 procent) en waar we interessante carrièrekansen kunnen vinden (27,9 procent).
 
Nederlanders lopen carrièrekansen mis
Een kwart van de Nederlandse professionals krijgt nooit advies of inspiratie op carrière-gebied. Zij geven aan daar nooit actief om te hebben gevraagd. Toch laten Nederlandse professionals hier kansen liggen. 26,4 procent denkt dat ze nieuwe vaardigheden hadden kunnen leren. 17,9 procent denkt dat zij via een goed woordje van iemand uit hun netwerk een mooie carrièrekans hadden kunnen krijgen. Een reële gedachte, want onderzoek van LinkedIn naar netwerken toont aan dat twee op de vijf Nederlanders via een casual gesprek op LinkedIn een nieuwe uitdaging of ingang hebben gevonden. Verder denkt 11,8 procent dat ze dankzij carrière advies wellicht verder hadden kunnen zijn in hun carrière en 11,8 procent denkt dat zij beter met uitdagingen waren omgegaan.
 "Nederlanders zijn van nature bescheiden en harde werkers, maar we mogen best ons netwerk om hulp of advies vragen," geeft Marcel Molenaar, country manager Benelux aan. "We hebben immers de middelen tot onze beschikking. Zeker op een platform als LinkedIn met inmiddels 500 miljoen leden wereldwijd, zijn de meest inspirerende personen slechts een fractie van ons verwijderd. Wilt u graag koffie drinken en ervaringen uitwisselen met iemand die bij een bedrijf werkt dat u inspireert? Leg contact en doe het. Daar wordt u alleen maar wijzer van."
 
De zomer van het netwerken
Netwerken is belangrijk voor een succesvolle carrière, vindt 69 procent van de Nederlandse professionals. Een sterk netwerk brengt u in contact met mensen die u kunnen inspireren, advies geven, en u helpen een stapje verder te komen in uw carrière. LinkedIn stelt deze zomer in het teken van netwerken en moedigt Nederlandse professionals aan om contact op te nemen met een mentor, coach of iemand die hen inspireert. "De zomerperiode is vaak rustiger en daarom hét moment om te investeren in het netwerk," geeft Molenaar aan. "Slechts één bericht, telefoontje of kopje koffie kan eindeloos veel deuren openen. Begin vandaag en vind die persoon die u kan helpen het beste uit uw carrière én uzelf te halen."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Waarom spraakgestuurde apparaten de customer journey transformeren
 Arbeidsmarkt werkt door in loonafspraken
 Leaserijder rijdt langer door op winterbanden
 

Gerelateerde nieuwsitems

 LinkedIn doorbreekt grens van 500 miljoen leden
 Sociale netwerken: elke generatie een eigen risico
  Drie e-mail templates die u van pas komen tijdens uw banenjacht
 Werven via sociale media loont
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten (1) 
top10
Papieren data vaak vergeten bij nieuwe privacywet
GDPR: geen obstakel voor gepersonaliseerde klantervaringen
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
Proberen klanten die vroegtijdig om prijzen vragen u uit te knijpen?
Waardering draagt in grote mate bij aan bevlogenheid onder verpleegkundigen
Vijf tips om de juiste cloudprovider te vinden
Vijf essentiële aandachtspunten voor IoT-analyse
Data science essentieel voor toekomstvaste verzekeraar
Genomineerden DDMA E-mail Campagne 2018 bekend
meer top 10
vacatures
meer vacatures