zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Twee op de tien hybride professionals ervaren integriteitsconflicten

21 juni 2017 - 74 procent van de hybride professionals erkent dat hybride arbeidsrelaties kunnen leiden tot integriteitsconflicten. Twee op de tien hybride professionals ervaart ook daadwerkelijk weleens integriteitsconflicten door deze arbeidsvorm.

 


54 procent geeft aan voorafgaand aan het aangaan van dit type arbeidsrelatie afspraken te maken over hoe dit type conflict kan worden voorkomen. Dit blijkt uit onderzoek van FastFlex naar hybride arbeidsrelaties, de combinatie van ondernemerschap met een vaste baan, onder 285 respondenten.

Integer handelen
Integer handelen betekent het voorkomen van belangenverstrengelingen en het duidelijk maken van de eigen positie in potentiële conflictsituaties. Ook omvat het loyaliteit aan de organisatie waarvoor men werkzaam is. Wanneer de professional gelijksoortige werkzaamheden verricht vanuit verschillende functies kan hier een conflict ontstaan in verband met concurrentie. 28 procent van de hybride professionals geeft aan weleens wrijving te voelen als het gaat om het afwegen van diverse belangen.

Afspraken vooraf
"Het op voorhand maken van afspraken biedt hierbij uitkomst," zegt Niels Huismans, Business Development Manager bij FastFlex. "Wanneer zorgen vooraf uitgesproken worden kan er gezocht worden naar een prettige werkvorm voor beide partijen. Op die manier kunnen zowel professionals als organisaties profiteren van de voordelen die deze arbeidsvorm met zich meebrengt. Een voordeel is bijvoorbeeld dat het werkplezier vergroot wordt door ondernemerschap met een baan te combineren. Er is immers meer variatie. Daarnaast groeit de betrokkenheid, omdat de professional vanuit eigen ervaring in het ondernemerschap het grotere geheel beter in beeld heeft. Ook kan de hybride professional zorgen voor nieuwe inzichten."

Whitepaper
Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van het whitepaper ‘Maak plaats voor de hybride professional’, geschreven door FastFlex. In het whitepaper wordt dieper ingegaan op het fenomeen en worden handvatten gegeven waarmee de werkgever en de hybride professional een optimale samenwerking kunnen bereiken.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hybride professional onderneemt voor persoonlijke groei
 Hybride professional krijgt nog te weinig kansen
 28 ideeën die kunnen bijdragen aan een duurzame flexmarkt in 2020
 Werknemer wil aan de slag als freelancer
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10