zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Modernisering IT-systemen kan leiden tot omzetstijging

30 maart 2017 - Uit onderzoek van Avanade blijkt dat bedrijven die hun IT grondig moderniseren, een gemiddelde omzetstijging van veertien procent kunnen verwachten.

Daarnaast kunnen zij de operationele kosten met dertien procent terugdringen door IT-systemen en -benaderingen structureel te hernieuwen en verbeteren.


"In Nederland lopen we goed in de pas met de modernisering van onze IT infrastructuur. De meeste bedrijven laten nu alleen nog de voordelen zoals omzetstijging of verlaging van kosten liggen," zegt John Jaques, country manager Avanade Nederland. "Als u morgen nog steeds voorop wilt lopen, moeten werknemers beter worden opgeleid en bedrijven sneller transformeren."
 
Succes digitale transformatie
Het onderzoek richt zich op de relatie tussen IT-modernisering en het succes van digitale transformaties binnen grote ondernemingen, de drijfveren voor deze modernisering en de bijbehorende knelpunten.
Uit het onderzoek blijkt:
 
  • Conventionele IT-systemen zijn ongeschikt. 65 procent van de senior IT-beslissers vindt dat de huidige systemen en methoden niet goed genoeg zijn om de toenemende digitale bedrijfsvereisten aan te pakken.
  • Voor digitale transformatie zijn twee gelijktijdige benaderingen essentieel. 93 procent van de senior IT-beslissers vindt dat, naast IT-modernisering, voor digitale transformatie twee benaderingen nodig zijn. Aan de ene kant een vastgelegde benadering voor het optimaliseren van kernsystemen, en aan de andere kant een verkennende benadering voor innovatie van de business. In dat kader verwacht meer dan de helft van de respondenten dat technologieën als robotic process automation (56 procent), intelligent automation (61 procent) en cognitive automation (59 procent) (waaronder AI) binnen drie jaar worden geïmplementeerd.
  • Voor een hybride wereld is een cloud-first aanpak nodig. 87 procent van de respondenten geeft aan dat hun organisatie cloud stacks, zoals Microsoft Azure Stack, wil implementeren om hun eigen data center met de publieke cloud te integreren. Bijna de helft van deze organisaties draait het grootste deel van hun custom applicaties echter nog lokaal.
  • De IT-voordelen alleen zijn niet genoeg om de business case voor modernisering te rechtvaardigen. 93 procent van de senior IT-beslissers vindt dat, naast IT-voordelen, ook ROI-voordelen moeten worden opgenomen in de business case voor modernisering. 87 procent van de respondenten is ervan overtuigd dat het management binnen hun organisatie de mogelijke ROI van IT-modernisering niet inziet.
  • Expertise van leveranciers is van groot belang om nieuwe technologieën, processen en methodes te omarmen. Senior IT-beslissers zien de waarde van hulp van buitenaf in, met name op het gebied van moderne software engineering (84 procent) en cloudmigratie (81 procent).
 
Lees meer over de aanbevelingen van Avanade in het volledige rapport:
 
  • Maak de voordelen van IT-modernisering inzichtelijk: toon de resultaten van verhoogde productiviteit, snellere time-to-market en bedrijfsgroei.
  • Moderniseer om twee specifieke IT-werkwijzen door te voeren: deze zijn nodig om de digitale transformatie aan te jagen.
  • Investeer in een cloudstrategie die past bij uw bedrijf: op deze manier komt IT-modernisering volledig tot zijn recht.
  • Ga voor de juiste partner: zoek een partner met de technische expertise die je nodig hebt, en met kennis van uw bedrijf, de sector, en de verschillende tools en methodes.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man
 IT'er merkt krappe arbeidsmarkt niet in portemonnee
 Steeds meer lawaai op de werkvloer
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hybrid IT wordt standaardbedrijfsmodel
 IT besteedt teveel tijd aan operationele taken
 Tien trends voor de IT- en financiële sector
 Zes trends in Software Asset Management
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
E-mail marketing in tien stappen (1) 
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs (1) 
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens (1) 
Een derde van de Nederlanders niet fysiek actief tijdens werkdag (1) 
Hoe we zelf ons succes saboteren (2) 
Een op de drie Nederlanders moet op eigen kosten naar het werk  (1) 
De voor- en nadelen van de powernap op het werk (6) 
top10
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs
Zo zetten hackers gestolen data om in geld
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst
Werkgevers worstelen met gespannen arbeidsmarkt
Hoe moet ik omgaan met manipulerende mensen?
Gepland netwerkonderhoud? Zo stelt u iedereen op de hoogte
Cybercriminelen ruilen zwarte markten op het dark web in voor chatkanalen en blockchain
Vijf culturele uitdagingen op het gebied van digitale transformatie
Directie laat toegevoegde waarde IT-afdeling links liggen
'Bedrijven moeten zich hard maken voor meer vrouwen in datawetenschap'
meer top 10
vacatures
meer vacatures