zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuwe nettoloon klopt vaak niet

30 januari 2017 - Werknemers die graag zekerheid willen over de inhoud van hun loonstrookje, kunnen dit vanaf 23 januari 2017 gratis laten controleren via kloptmijnloon.nl. De actie vindt voor de derde keer plaats.

Met meer dan een paar duizend inzendingen is het animo is jaarlijks groot. Dat komt omdat één op de vijf loonstrookjes over de maand januari niet klopt. En dat is vrijwel altijd in het nadeel van de werknemer.


Elk jaar opnieuw zijn er veranderingen die invloed hebben op de hoogte van het nettoloon. Denk aan onder meer veranderingen in het belastingpercentage, de fiscale bijtellingen, de vakantieopbouw en de leeftijd van de werknemer. Deze wijzigingen worden echter lang niet altijd goed doorgevoerd. Daardoor klopt aan het begin van elk jaar twintig procent van de loonstrookjes niet.

Kosteloze analyse 
Frank 't Jong, directeur van initiatiefnemer Timeflex:"Drie jaar geleden besloten we iedere werknemer de mogelijkheid te bieden om hun loonstrook te checken. Daarom bedachten we de actie kloptmijnloon.nl. Deze voorziet in een behoefte, want we ontvangen elk jaar duizenden loonstrookjes. Via de website kunnen werknemers hun loonstrookje eenvoudig uploaden. Wij analyseren dit kosteloos en 100 procent discreet."

Ook voor werkgevers
Ook werkgevers kunnen gebruikmaken van kloptmijnloon.nl. En dat gebeurt ook volop, stelt 't Jong: "Werkgevers ondervinden in sommige gevallen ook nadeel van wijzigingen. Daarbij komt dat de Belastingdienst veel bedrijven heeft ingedeeld in de verkeerde sector. Deze sectorindeling bepaalt onder meer de hoogte van de WW-premie. En die premie kan per sector flink verschillen. We schatten dat dit het bedrijfsleven circa 150 miljoen euro kost over een heel jaar. We baseren deze raming op alle loonstrookjes die we ontvangen én op de gegevens van onze eigen klanten."

Waardevolle informatie
De actie werkt volgens 't Jong twee kanten uit. "Enerzijds helpen wij werknemers en werkgevers, andersom krijgen wij waardevolle informatie die ons helpt om de resultaten van te publiceren. Na het eerste kwartaal van 2017 verwachten we de eerste resultaten."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Lonen 2017: nettoloon stijgt licht voor meeste werknemers
 Lonen 2016: nettoloon stijgt voor meeste werknemers
 Minder nettoloon door onwetendheid over loonstrook
 Lonen 2015: meeste werknemers zien nettoloon stijgen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10