zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tien consumententrends voor 2017

8 december 2016 - Ericsson ConsumerLab presenteert zijn zesde trendrapport ‘The 10 Hot Consumer Trends for 2017 and beyond’. Kunstmatige intelligentie (KI) is dit jaar een belangrijk thema en consumenten zien het een grotere rol vervullen dan voorheen – zowel thuis als op het werk.

Sterker nog, 35 procent van de gevorderde internetgebruikers wil een adviseur voor kunstmatige intelligentie op het werk, en een op de vier wil deze persoon als zijn manager.


 
Dit zijn de tien trends voor 2017 en erna:

1. Artificial intelligence everywhere: 35 procent van de gevorderde internetgebruikers wil een KI-adviseur op het werk, en een kwart ziet deze graag als zijn manager. Tegelijkertijd is bijna de helft bezorgd dat KI-robots er op korte termijn voor zorgen dat veel mensen hun baan verliezen.

2. Setting the pace for Internet of Things: Consumenten maken steeds vaker gebruik van geautomatiseerde applicaties, wat de acceptatie van IoT stimuleert. Twee op de vijf gelooft dat smartphones hun gewoontes leren, en op basis daarvan automatisch voor hen actie ondernemen.

3. Pedestrians drive autonomous Cars: In de toekomst besturen we waarschijnlijk niet meer zelf onze auto. Een op de vier voetgangers zou zich veiliger voelen tijdens het oversteken als alle auto’s zelfbesturend zijn, en 65 procent van hen heeft liever een zelfbesturende auto.
 
4. Merged reality: Bijna vier op de vijf gebruikers van VR gelooft dat deze technologie binnen drie jaar niet meer van echt te onderscheiden is. De helft van de respondenten is al geïnteresseerd in handschoenen of schoenen waarmee je met virtuele objecten kunt communiceren.
 
5. Bodies out of sync: Als zelfbesturende auto’s werkelijkheid worden, zal het aantal gevallen van wagenziekte toenemen. Drie op de tien verwacht daar medicijnen voor nodig te hebben. Een op de drie wil ook reis- of bewegingsziektetabletten voor het gebruik van VR en ‘augmented reality’.
 
6. The smart device safety paradox: Meer dan de helft gebruikt al een noodalarm, tracking of meldingen op zijn smartphone. Van degenen die zeggen dat ze zich veiliger voelen door hun smartphone zegt drie op de vijf dat ze meer risico nemen, omdat ze op hun telefoon vertrouwen.
 
7. Social silos: Mensen veranderen hun sociale netwerken vandaag de dag bewust in silo’s. Een op de drie zegt dat sociale netwerken hun voornaamste nieuwsbron zijn. Meer dan een op de vier vindt de mening van zijn contacten belangrijker dan de standpunten van politici.
 
8. Augmented personal reality: Meer dan de helft van de mensen wil een augmented reality-bril opzetten om een donkere omgeving te verlichten en gevaren in kaart te brengen. Meer dan een op drie wil er ook storende omgevingselementen mee verwijderen.
 
9. The privacy divide: Twee op de vijf gevorderde internetgebruikers willen alleen van versleutelde diensten gebruikmaken, hoewel mensen hierover wel verdeeld zijn. Bijna de helft is tevreden als hun privacy slechts redelijk goed is gewaarborgd, en meer dan een op de drie gelooft niet dat privacy nog bestaat.
 
10. Big tech for all: Meer dan twee op de vijf gevorderde internetgebruikers willen al hun producten afnemen van de vijf grootste IT-bedrijven. Daarvan geloven drie op de vier dat dit al binnen vijf jaar het geval zal zijn.

Opkomst virtual reality 
Michael Björn, Head of Research bij Ericsson ConsumerLab over de opkomst van virtual reality: "Volgens mij moeten we het, naast realtime, over ‘reality time’ hebben. In feite wordt wat we ‘realiteit’ noemen alsmaar persoonlijker en subjectiever. Consumenten omringen zich op sociale netwerken niet alleen met gelijkgestemden, ze beginnen ook de manier waarop ze de wereld ervaren aan te passen met VR- en augmented reality-technologieën. Consumenten willen daarnaast dat de toekomst volledig mobiel blijft. Dat impliceert een snelgroeiende vraag naar batterij-vriendelijke, directe en snelle connectiviteit. In dat opzicht betekent reality time dat het tijd is voor 5G-netwerken."
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel
 Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie
 Mimecast waarschuwt voor tweede golf in coronaphishing
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ‘Alles wordt software-defined’ en vijf andere trends in 2017
 Veertien cyberdreigingen voor 2017 en daarna
 De digitaliseringstrends voor 2017
 Acht mobiele trends van dit moment
 
 
reacties
 
Kees van den Eijnden  |   | 
8-12-2016
 | 
08:25 uur
Wat betekend bovenstaand artikel in gewoon Nederlands? Het artikel is alleen leesbaar als men thuis is in alle termen die hier gebezigd worden. Overigens is dit een een algemene opmerking over veel geplaatste artikelen.

Hoe kan men over trends spreken als ik me maar in 1 van de 10 herken. Ik mis de onderbouwing.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: 24 tips om e-mailadressen te verzamelen
Wat kun je doen om in deze lastige tijd je e-mail database te vergroten? In dit white paper van Spotler lees je 24 concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een groter bereik betekent simpelweg ook een grotere kans op succes. Benieuwd naar de tips?
Download het white paper
Lees verder
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (1) 
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (3) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
top10
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega
Praktische tips voor managen op afstand
Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing
Aanzienlijk minder krimp
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Cybersecurity: van plan naar executie
Herstel vacaturetrend zet verder door
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
AAR niet voor watjes
meer top 10