zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De tien opmerkelijkste arbeidsvoorwaarden

11 november 2016 - Een derde van de werkzoekenden geeft aan dat arbeidsvoorwaarden en extra’s tot de belangrijkste overwegingen behoren bij het accepteren van een baan en dit is de progressieve HR-afdelingen van Nederland niet ontgaan.

De strijd om talent maakt dat werkgevers steeds creatiever worden in het samenstellen van secundaire arbeidsvoorwaarden. Gratis massages? Een bedrijfsboot tot uw beschikking? Bootcamps? Of selecteert u liever uw eigen arbeidsvoorwaarden ‘a la carte’? Glassdoor vond tien bedrijven die buiten de kaders denken in het tegemoetkomen van hun medewerkers met bijzondere extra’s. 


 
 
 • Backbase heeft een eigen boot voor teamuitjes en stelt deze boot daarnaast ook gratis beschikbaar voor privéaangelegenheden waarbij werknemers de mogelijkheid hebben om met vrienden of familie over de grachten te varen. Een kapitein en/of bootbuffet worden op aanvraag door Backbase geregeld.
 • Booking.com helpt niet alleen haar klanten deals te vinden voor verschillende accommodaties: werknemers krijgen ook een gedeelte vergoed van reserveringen die ze doen via Booking.com. Op deze manier worden medewerkers aangemoedigd de wereld te verkennen.
 • Flow Traders neemt al hun werknemers eens per jaar mee op vakantie. Dit jaar gingen de Amsterdamse medewerkers naar Edinburgh, het kantoor in New York werd naar Barbados gevlogen en de werknemers in Singapore gingen naar Bali.
 • Bol.com heeft een grote tuin met een voetbalveld, schommels en een tafeltennistafel voor ontspanning in de lunchpauze. Bij mooi weer zijn er in de tuin sportlessen van bol.com’s eigen gym.
 • TravelBird heeft een eigen naam voor het arbeidsvoorwaardenpakket: ‘Birdie Benefits’. Het bevat onder meer gratis bootcamps, boottochten, Nederlandse lessen en maandelijkse bezoekjes van de kapper.
 • Cloudreach ontdekt elke vrijdag met het hele team een nieuw restaurant in de omgeving van het kantoor voor een gratis ‘cloudy lunch’. Lunches bij Nooch, Venus and Adonis, Baton en Kantjil & de Tijger zijn voor de internationale werknemers een welkome kennismaking met de stad.
 • Bynder draagt zijn eigen steentje bij om ervoor te zorgen dat de werknemers niet in de werkstress omkomen: naast onbeperkte vakantiedagen krijgen alle werknemers in Amsterdam en Rotterdam ook nog eens gratis massages aangeboden.
 • TomTom organiseert elk jaar een fitness-week waarin sport en wellness centraal staan. Alle medewerkers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops, sportlessen, coaching en training en TomTom biedt de gehele week kosteloos gezonde maaltijden, snacks en drankjes.
 • Ordina laat zijn medewerkers zelf hun arbeidsvoorwaarden ‘a la carte’ samenstellen om ervoor te zorgen dat alle voorwaarden in het pakket relevant en interessant zijn voor de persoon in kwestie. Met deze ‘benefit-shop’ kunnen werknemers er bijvoorbeeld voor kiezen om vakantiedagen in te wisselen voor lagere maandelijkse lease-kosten (of andersom!).
 • OGD heeft één grote ruimte in het kantoor speciaal ingericht voor het ontwerpen, spelen en testen van oude hardware genaamd de VHS (Vintage Hardware Stack): een magische speelkamer voor beginnende beheerders tot de meest doorgewinterde techneuten. Elke dinsdag wordt er een ‘Hardware Tuesday’ georganiseerd met eten, drinken en uiteraard een grote hoeveelheid hardware en software om te spelen met technologieën.
 •  
   Doorsturen   Reageer  

   

  Laatste nieuws

   Hybride werken? Houd de werk-privébalans in de gaten!
   40 procent van het topmanagement noemt SASE een revolutie in netwerkbeveiliging
   68 procent Nederlanders wil meer openheid over salaris
   

  Gerelateerde nieuwsitems

   Zo vergroten werkgevers hun bereik onder ICT-kandidaten
   Flexibel werken twee keer zo belangrijk als bonus
   Opleiding en thuiswerken belangrijker dan vakantie en leaseauto
   Jongeren: vrij reizen of leaseauto even belangrijk als goed pensioen
   
   
  reacties
   
  Er zijn nog geen reacties.

  REAGEREN

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
  Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
  reacties
  Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
  Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
  Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
  Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
  Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
  Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
  Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
  top10
  Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
  Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
  Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
  Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
  Nederlander met minimumloon gaat er maandelijks netto 216 euro op vooruit
  Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden
  Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
  Financiële coaches gezocht: aantal openstaande functies schiet omhoog
  Europese bedrijven zijn positief over hun uitgaven aan CX-technologie
  Een derde van werkend Nederland heeft te maken met grensoverschrijdend gedrag
  meer top 10