zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CIO’s bezorgd over de toekomst

10 augustus 2016 - Veel CIO’s, ook in de Benelux, zijn bezorgd dat hun bestaande IT-infrastructuur én de kennis van hun IT-mensen op de lange termijn niet voldoende zijn voor wanneer technologie integraal onderdeel wordt van de bedrijfsvoering. Dit blijkt uit onderzoek van EMC.

 Driekwart van de CIO’s gelooft dat ze over vijf jaar nieuwe producten, services en applicaties twee keer zo snel als nu operationeel moeten kunnen hebben. Ruim veertig procent zegt daarbij dat het vergaren van waarde uit de alsmaar groeiende hoeveelheid data de grootste uitdaging is waar IT mee te maken heeft. Daarover geeft 37 procent aan dat dit zeker tot 2019 de belangrijkste uitdaging blijft.


 
Onvoorspelbaarheid
De uitdaging die daarop volgt, is het goed kunnen omgaan met onvoorspelbaarheid en de daarmee samenhangende vraag naar schaalbaarheid. In 2019 zal deze uitdaging niet meer op nummer twee staan, maar vervangen zijn door de uitdaging (en mogelijkheden!) om te kunnen voorzien in realtime business operations. 
 Het onderzoek dat EMC heeft laten uitvoeren, laat zien dat veel CIO’s denken dat hun organisatie moeite heeft met deze uitdagingen en de vruchten te plukken van de potentiële mogelijkheden die ze bieden. Twee derde (69 procent) maakt zich zorgen dat de groei van de organisatie zwakheden zal blootleggen in hun traditionele IT-operaties en -infrastructuur. Als bedrijven niet beschikken over de juiste tools en infrastructuur, werkt groei remmend in plaats van stimulerend op innovatie, denken de respondenten.
 
Situatie in de Benelux
Veel CIO’s en hun business-collega’s nemen dit gegeven serieus en proberen deze situatie te veranderen. Zo verwacht 68 procent van de onderzochten in de Benelux, dat het implementeren van een meer geavanceerde en flexibele IT-infrastructuur de risico’s en complexiteit zal reduceren en hen tevens een solide platform voor toekomstige groei biedt. De helft van de respondenten in de Benelux is al bezig met het trainen van IT-professionals op het gebied van converged infrastructure, cloud computing en zakelijke skills.
 
Geïsoleerd
Dit onderzoek, waarbij meer dan 2.700 zakelijke en IT-professionals uit Europa, het Midden Oosten en Afrika zijn onderzocht, laat zien dat de CIO in veel organisaties het risico loopt geïsoleerd te raken. De CIO vindt het vaak lastig om te gaan met de snel stijgende verwachtingen die men heeft van IT, met de bemoeienis van collega’s in andere functies en het gebrek aan aansluiting met de rest van de C-suite.
 
Size does matter
Het onderkennen van de waarde en het potentieel van IT verschilt duidelijk per bedrijfsgrootte. Bedrijven met 1.000 werknemers of meer maken zich niet echt zorgen over genoemde zaken en de kans is ook groter dat zij gebruikmaken van een moderne IT-infrastructuur. Plus dat ze hebben geïnvesteerd in de benodigde vaardigheden. Het onderzoek toont ook aan dat de keuzes voor de te gebruiken technologie, bij kleinere organisaties vaak niet bij de CIO ligt, maar bij anderen binnen het bedrijf.
Volgens 40 procent van de Benelux-respondenten wordt de IT-agenda in hun organisatie niet bepaald door IT, maar door andere functies, zoals marketing (zestien procent) en sales (negen procent). Deze disconnectie wordt ook opgemerkt in de boardroom, want waar 58 procent van de CIO’s overtuigd is dat hij/zij de volledige controle heeft over IT, is slecht veertien procent van CxO’s het daarmee eens.
 
Houding over IT
Nigel Moulton, EMEA CTO van VCE, de Converged Platforms Division van EMC zegt: "Dit onderzoek werpt een nieuw licht op de houding die men in veel bedrijven heeft op IT. Om weer volledig controle te krijgen over IT, zullen CIO’s en hun IT-teams moeten stoppen met het bouwen en beheren van allerlei verschillende infrastructuurcomponenten. In plaats daarvan moeten ze IT transformeren naar een efficiënte, zakelijke motor die snel kan schalen in reactie op de veranderende, zakelijke behoeftes. Dit vereist een modern datacenter waarin flexibele ontwikkeling en snelle time-to-market gerealiseerd kan worden. Dat lost direct een aantal van de belangrijkste IT-uitdagingen op die naar voren komen in dit onderzoek."
 
Download een exemplaar van het volledige onderzoeksrapport Endangered IT’.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
 Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
 Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Betere afstemming CFO en CIO essentieel voor succesvolle financiële transformatie
 Directies zien ‘Uberisering’ als voornaamste bedreiging
 CIO denkt geen waarde uit data te kunnen halen met huidige IT-infrastructuur
  Mobiele apps dreigen legacy van de toekomst te worden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Twee derde Nederlanders dik tevreden met baas
Zakelijk reizen na corona: grote behoefte aan ‘grenzeloze benefits’
Online neemt de rol van de papieren folder langzaam over
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Jongeren werken aan gezonde wereld en energietransitie tijdens de Tech Day
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen
meer top 10