zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Den Bosch duurste hoofdstad voor autoverzekering

27 juli 2016 - In Den Bosch betaalt men het meest voor een autoverzekering. Zo betaalt een autobezitter in Den Bosch een gemiddelde premie van 28,51 euro per maand. Dat blijkt uit een premieonderzoek van Autoverzekering.nl. In het noorden van het land is het daarentegen stukken goedkoper om een personenauto te verzekeren.

Zo blijkt Groningen de voordeligste stad: voor gemiddeld 18,20 euro per maand is hier een personenauto verzekerd.


Voor zowel een WA, een WA beperkt casco en een WA volledig casco verzekering spant Den Bosch de kroon. Haarlem en Den Haag bezetten dit jaar de tweede en derde plaats in de top drie duurste hoofdsteden om een autoverzekering af te sluiten. Zo loopt het verschil tussen de duurste en goedkoopste stad om dezelfde auto te verzekeren op tot wel 120 euro per jaar. In 2015 heeft de vergelijkingswebsite eenzelfde onderzoek uitgevoerd. Toen kwam Utrecht nog naar voren als de duurste stad om een personenauto te verzekeren.

De gemiddelde maandelijkse premie per hoofdstad:
Den Bosch 28,51 euro
Haarlem 28,21 euro
Den Haag 22,83 euro
Amsterdam 22,74 euro
Utrecht 22,38 euro
Maastricht 21,92 euro
Lelystad 20,13 euro
Arnhem 20,03 euro
Zwolle 19,05 euro
Middelburg 18,87 euro
Assen 18,79 euro
Leeuwarden 18,72 euro
Groningen 18,20 euro

Hoogste verkeersrisico in Noord-Brabant
Verzekeraars kijken bij de bepaling van de premies onder andere naar hoe risicovol de woonplaats is. In Noord-Brabant wordt het grootste aantal schadeclaims bij verzekeraars ingediend. Dat blijkt uit de Risicomonitor Verkeer 2015 van het Verbond van Verzekeraars. Het aantal schadeclaims in Noord-Brabant is met 33,9 claims per 1000 personen een uitschieter in vergelijking met het aantal schadeclaims in andere provincies.
Groningen komt het beste uit het onderzoek op het gebied van veiligheid en met het laagste gemiddelde premiebedrag. Ondanks een stijging van 2,5 procent ten opzichte van 2013 is Groningen met 20,3 schadeclaims per 1.000 personen het veiligst om de weg op te gaan.

Ook veel diefstallen in Den Bosch
De hogere premie is naast het hoge verkeersrisico ook te verklaren door het diefstalrisico. In Nederland worden volgens cijfers van het CBS gemiddeld 0,7 auto's per 1000 personen gestolen. In Den Bosch is dit cijfer bijna het dubbele: 1,3 gestolen auto's per 1000 personen. Groningen scoort met 0,3 aanzienlijk lager dan het landelijke gemiddelde.
Ook staat Den Bosch hoog in de lijst van het aantal diefstallen uit en vanaf de auto. Denk hierbij aan diefstal van autoradio's of buitenspiegels. De Brabantse provinciehoofdstad scoort met 12,3 diefstallen per 1000 inwoners veel hoger dan het landelijke gemiddelde van 4,9 diefstallen per 1000 inwoners.

Utrecht niet meer het duurst
Hoewel Utrecht vorig jaar nog als duurste hoofdstad uit het onderzoek kwam, valt de stad dit jaar buiten de top drie. De verklaring hiervoor is dat Utrecht nu een minder hoog risicoprofiel heeft dan andere provinciehoofdsteden.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederland goedkoop qua autohuur
 Rijbewijzen in Europa; Nederland het strengst maar niet per se het veiligst
 Autoverzekering in Utrecht het duurst
 Nederlanders besparen ruim miljoenen met vergelijken en overstappen
 
 
reacties
 
Zakelijke autoverzekering.net  |   | 
27-09-2016
 | 
15:49 uur
Opmerkelijk dat Den Bosch de duurste hoofdstad is. Had eerder een stad in de randstad verwacht in plaats van het 'gezellige' Brabant.
Autoverzekering.frl  |   | 
12-07-2017
 | 
15:59 uur
Als je wilt besparen kun je via verschillende websites de verzekeringen van uw auto vergelijken. Als u al een aantal schade vrije jaren hebt opgebouwd, kunt u al snel tientallen euro's per jaar besparen! Vergelijken kost hoogstens 5 minuten.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10