zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hostingbranche ziet public cloud niet als bedreiging

24 maart 2016 - Uit onderzoek van  Amsio en Interxion onder 269 bezoekers van de World Hosting Days blijkt dat de public cloud niet als bedreiging wordt gezien voor cloud- en hosting providers. Slechts 28 procent van de respondenten ziet de public cloud als een serieuze bedreiging voor cloud- en hosting providers. Het merendeel maakt zich dus geen zorgen.

Cloud providers die geen public cloud-strategie toepassen, zullen volgens deze respondenten over vijf jaar gewoon nog bestaansrecht hebben. Wel wordt verwacht dat tegen die tijd 56 procent van alle applicaties in de public cloud zal draaien.


 
Security grootste nadeel public cloud
44 procent van de respondenten maakt momenteel zelf geen gebruik van een public cloud. Indien er wel gebruik wordt gemaakt van een public cloud, dan is dat meestal Amazon (achttien procent) of Microsoft Azure (zeventienprocent).
Schaalbaarheid en flexibiliteit worden met respectievelijk 57 en 49 procent als de grootste voordelen van een public cloud gezien door de respondenten. De prijs is met 35 procent goed voor een derde plek. Security (46 procent) en het feit dat er geen lokale support is (28 procent), worden als grootste nadelen van een public cloud gezien. Ook het gebrek aan ‘op maat gemaakte oplossingen’ in de public cloud wordt door 21 procent als groot nadeel gezien.

Hybrid cloud het meest populair
Aan de respondenten is gevraagd welk cloud-model de voorkeur heeft als het gaat om het hosten van de IT-infrastructuur. Hierbij geeft 39 procent de voorkeur aan een hybride model, gevolgd door private cloud (31 procent) en public cloud (vijftien procent). On premise is het minst populair.
  
Managed Public Clouds van Amsio
Volgens Gerben van Leeuwen, directeur van Amsio, bevestigt dit onderzoek wat hij in de markt ook ziet: "Bij een groot aantal van onze klanten wordt de locatie van de infrastructuur de komende jaren steeds minder relevant. Daar spelen wij op in door Managed Services op de public cloud te leveren, waarmee wij inzicht geven in de performance, beschikbaarheid en op welke manier workloads het beste afgehandeld kunnen worden."
Michael van den Assem, Algemeen Directeur van Interxion Nederland: "Elke organisatie die een migratietraject naar de cloud start, ziet zich voor de uitdaging geplaatst om bestaande IT-infrastructuur in een hybride omgeving optimaal functionerend te krijgen. Het is zaak om de applicaties die lokaal draaien op een veilige manier en met de best mogelijke prestaties te verbinden met de applicaties die in de cloud zijn ondergebracht."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hybride cloud laat organisaties hun eigen data vercommercialiseren
 Organisaties richten zich op de cloud voor unified communications en collaboration
 Tips om te voldoen aan de wet met uw cloudsystemen
 Cloud-diensten versnellen doorvoering van businessaanvragen
 
 
reacties
 
mijn.host  |   | 
16-06-2019
 | 
09:56 uur
Sinds wij Public Cloud oplossingen aanbieden, zien wij een verschuiving plaatsvinden naar de cloud. Waar een klant voorheen een dedicated server afnam, kiest de ondernemer nu voor een cloud oplossing.
Grootste voordelen zijn flexibiliteit en reliability.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10