zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vertrek topperformers baart Nederlandse CFO’s zorgen

10 februari 2016 - Bijna drie kwart (74 procent) van de Nederlandse CFO’s en financieel directeuren maakt zich zorgen over het vertrek van hun top werknemers. Dit blijkt uit onderzoek van Robert Half onder 200 Nederlandse CFO’s en financieel directeuren.

Volgens Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland, komt dit omdat de effecten van de aantrekkende arbeidsmarkt steeds beter zichtbaar worden. "De strijd om werknemers met de juiste kwaliteiten is goed voelbaar op de huidige arbeidsmarkt. Voor bedrijven is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat talenvolle werknemers die over veelgevraagde of moeilijk te vinden vaardigheden beschikken, erg gewild zijn. Nieuwe mogelijkheden bij andere bedrijven kunnen zich regelmatig aandienen. Om talentvolle werknemers te houden is het daarom belangrijk om een competitief salarisbeleid op te stellen. Zo trekt u niet alleen topwerknemers aan, maar behoudt u ze ook."


De zorgen over het verlies van topperformers zijn groter bij de financieel directeuren van grootbedrijven dan bij het MKB.
 
Behoud van personeel
Het blijkt niet eenvoudig om topperformers binnen het bedrijf te vervangen. Uit eerder onderzoek van Robert Half bleek dat 92 procent van de CFO’s en financieel directeuren het een uitdaging vindt om geschikte financiële professionals voor de financiële afdeling te vinden.
Daarom is het van belang in te zetten op het behoud van personeel. Een belangrijk onderdeel daarvan is de ontwikkeling van een competitief beloningsbeleid ten opzichte van concurrerende bedrijven. Op die manier is het beter mogelijk voor bedrijven om toptalenten aan te trekken en te behouden. Om uit te vinden wat een gangbaar salaris is, is het raadzaam bronnen te raadplegen zoals de Robert Half Salarisgids 2016.
 
KEEP
Naast een aantrekkelijk salaris zijn ook andere factoren van belang voor de hedendaagse werknemer. De principes van ‘KEEP’ bijvoorbeeld. Deze vier factoren kunnen het verschil maken tussen vertrek of behoud van topperformers.
 
Kudos
Erkenning is van groot belang voor werknemers. Of het nou gaat om het tonen van dankbaarheid voor de geleverde prestaties of om een beloning wanneer een project goed is beëindigd, erkenning werkt zeer motiverend voor werknemers.
 
Empowerment
Het is van belang goed te luisteren naar de mening en adviezen van werknemers. Ook door vertrouwen te tonen in het zelfstandig handelen van werknemers zullen zij zich beter op hun plek voelen. Veiligheid en vertrouwen zorgen voor loyaliteit aan het bedrijf.
 
Excitement
Een leuke plek om te werken is een goede plek om te blijven. Als werknemers uitdagende opdrachten krijgen en de kans krijgen hun vaardigheden te ontwikkelen zullen ze eerder geneigd zijn te blijven. Ook is het raadzaam successen van het bedrijf te delen, iedereen werkt immers graag voor een succesvol bedrijf.
 
Promotion
Vastzitten in een uitzichtloze positie zal een talentvolle werknemer sneller prikkelen door te zoeken. Promoveer binnen het bedrijf wanneer het mogelijk is, zodat uw toptalenten blijven. Interne promoties werken zeer motiverend. Ook is het van belang aan carrièreplanning te doen om in te kunnen spelen op professionele ambities.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf tips om geen toptalent mis te lopen
 Hoogopgeleiden sterk vertegenwoordigd op De Nationale Carrièrebeurs
 Bedrijven die investeren in employer branding trekken meer toptalent
 Bedrijven vrezen vertrek toptalent
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10