zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

5G: hoe uw organisatie zich kan voorbereiden

3 december 2015 - Over niet al te lange tijd, in 2020, is de vijfde generatie mobiele data netwerken alweer klaar voor gebruik. Een netwerk dat 100 keer sneller is dan 4G. Wat zijn de grootste uitdagingen waar uw organisatie rekening mee moet houden met de implementatie van 5G?

Hieronder vijf tips en tricks van Gaby Kroet, countrymanager Benelux van Aerohive.


 
  • Van 2G naar 5G
    Van alle wereldwijde verbindingen, maakt maar 8 procent gebruik van 4G, tegenover ruim 60 procent die nog steeds gebruik maakt van 2G. De grootste uitdaging ligt dan ook bij het hebben van een groot aantal klanten dat gebruik gaat maken van de volgende fase van telecommunicatie. Van welk netwerken maken uw werknemers en klanten gebruik? Door dit in kaart te brengen, weet u hoeveel upgrades er moeten worden gemaakt.
  • Passende software?
    In de jaren ’80 vroegen mensen zich af of er een dag zal komen of iedereen thuis een computer nodig heeft. Tot er software kwam die hier op inspeelde. Hieruit blijkt wel dat we niet altijd kunnen inschatten hoe snel technologische ontwikkelingen zich aandienen. Het is belangrijk vast uit te zoeken wat de capaciteit is van uw software. Als 5G zich morgen aandient, kan uw organisatie dit dan aan?
  • Wifi- en mobiele netwerken
    Een wereld waar wifi- en mobiele netwerken met elkaar zijn vervlochten, is onontkoombaar. Het verschil tussen deze twee netwerken gaat met de jaren verdwijnen. Zo zijn er al smartphones die tijdens het bellen overschakelen naar wifi, als het mobiele netwerk slecht bereikbaar is. Ook zijn er telefoonaanbieders die extra bandbreedte aanbieden via een private wifi-netwerk, op die manier wordt de spanning op de mobiele netwerken verlicht. Op welke van de netwerken werkt uw organisatie het meest? De uitdaging is om twee netwerkverbindingen te hebben die zo sterk zijn, dat ze elkaar complimenteren.
  • Goede voorbereiding is het halve werk
    Hoewel de implementatie van 5G voor velen nog klinkt als toekomstmuziek, is het belangrijk niet te licht te denken over deze ontwikkeling. Als er één ding is wat we de afgelopen jaren hebben geleerd, is dat technologische ontwikkelingen razendsnel gaan. Belangrijk bij de implementatie van 5G, is het inschakelen van professionals. Zijn er providers, netwerkbouwers en vertegenwoordigers met wie u in gesprek kunt? Het is van belang dat er naar al uw systemen wordt gekeken en of ze klaar zijn voor de implementatie van 5G.
  • Meer dan alleen smartphones
    Zelfrijdende auto’s en medische apparatuur zijn slechts twee voorbeelden die ook gebruik gaan maken van het 5G-netwerk. Hoewel nog niet bekend is wanneer 5G officieel in gebruik gaat, weten we wel dat het aantal apparaten op dit netwerk exponentieel groter zal zijn dan op 3G en 4G. Hoe zit dit binnen uw organisatie? Zijn er andere apparaten die in de toekomst ook gebruik gaan maken van 5G? Om maar te zwijgen over het Internet of Things…

  • Voorbereiding 
    In een korte periode kan veel gebeuren binnen een organisatie. Het is daarom belangrijk om u nu al voor te bereiden op de komst van 5G. Wanneer u met bovenstaande tips en tricks rekening houdt en nagaat welke software en systemen voor uw organisatie essentieel zijn, bent u klaar voor de transitie naar het 5G-netwerk.

     
     Doorsturen   Reageer  

     

    Laatste nieuws

     Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
     Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
     Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
     

    Gerelateerde nieuwsitems

     Vijf trends die langere levensduur smartphones verklaren
     Ruim helft Nederlanders vindt 4G te duur
     Dataverkeer apps in buitenland kost fortuin
     Sterke stijging mobiel internet onderweg
     
     
    reacties
     
    Er zijn nog geen reacties.

    REAGEREN

    Naam:
    Emailadres:
    URL: (niet verplicht) http:// 
     
    Reactie/Opmerking:
    Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
     
    Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
    Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
    reacties
    Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
    ‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
    Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
    Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
    Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
    Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
    Mind your data (1) 
    top10