zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Pas op voor oplichters: bescherm uw merk ook in mobiele apps

4 november 2015 - MarkMonitor waarschuwt bedrijven voor merkmisbruik in mobiele apps. Dergelijke apps bieden bedrijven en merken veel mogelijkheden voor het creëren van naamsbekendheid, het voeren van promotiecampagnes en het stimuleren van de verkoop, maar er schuilt ook gevaar in.

Het grootste risico dat bedrijven lopen, is dat consumenten denken een app van een bepaald bedrijf te downloaden, terwijl de app in werkelijkheid is gemaakt door oplichters.



Online aankopen 
Steeds vaker doen consumenten online aankopen vanaf mobiele apparaten als smartphones en tablets. PayPal voorspelt op basis van onderzoek dan ook een belangrijke groei in m-commerce tot anderhalf miljard euro dit jaar. Deze ontwikkeling biedt bedrijven veel kansen om hun handelsactiviteiten te vergroten.
 
Nep-apps
Een nadelig neveneffect is de opkomst van nep-apps, waarbij de gebruiker te maken krijgt met problemen als malware, het lekken van privégegevens en een batterij die wordt leeggetrokken. Hoewel het betreffende bedrijf hier niet verantwoordelijk voor is, zal de consument in veel gevallen de schuld wel bij het bedrijf leggen. Namaak-apps kunnen negatieve gevolgen hebben voor de reputatie en de omzet van een bedrijf. Het loont dus om deze vorm van misbruik goed onder de loep te nemen. MarkMonitor geeft een aantal tips waarmee bedrijven worden behoed voor oplichters:
 
- Registreer intellectuele eigendommen
Het registreren van intellectuele eigendommen, zoals merknamen, handelsmerken, logo’s en afbeeldingen zorgt ervoor dat het bedrijf aanspraak kan maken op zijn merkrechten. De meeste app stores zullen bereid zijn samen te werken wanneer een bedrijf aankaart dat er sprake is van merkmisbruik in hun store. Het bedrijf blijft zelf verantwoordelijk voor de opsporing en het rapporteren van merkmisbruik.

- Monitor app stores
Door de app stores continu in de gaten te houden zijn bedrijven in staat misbruik snel op te sporen. Er bestaan geautomatiseerde tools die helpen het overzicht te bewaren. Zo wordt voorkomen dat de namaak-app veel omzet wegsluist.

- Spoor de ontwikkelaar op
Wanneer blijkt dat er een namaak-app aangeboden wordt, is het raadzaam om de ontwikkelaar van de app onder de loep te nemen. Vaak bouwen zij namelijk verschillende namaak-apps om hun kansen te vergroten.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Drie op de vier IT-beslissers zien native mobiele apps als de nieuwe legacy
 Developers blijven worstelen met mobiele apps
 Mobiele apps zijn het nieuwe gezicht van bedrijven
 Organisaties: investeer in digitale klantinteractie of mis de boot
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10