zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland een van de goedkoopste landen om een auto te huren

13 augustus 2015 - Deze zomer betaalt de huurder gemiddeld  399 euro voor een week autohuur in het buitenland (1 – 8 augustus). Dit is gemiddeld 55 procent duurder dan het huren van een auto in Nederland.

De prijs gaat zelfs nog verder omhoog wanneer alle extra’s zoals de eigen risico verzekering, extra bestuurder, navigatiesysteem en kinderzitje erbij komen, met een gemiddelde prijs van 705 euro.



Beste huurprijs
Om de beste prijs voor het huren van een auto op vakantie te vinden, onderzocht Huurautoverzekering.com de prijzen. De kosten zijn inclusief eigen risico, extra bestuurder, kinderzitje en navigatiesysteem.
De volgende landen lagen onder de loep: Nederland, Spanje, België, Griekenland, Turkije, Ierland, Portugal, Amerika, Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk. In deze landen werden autoverhuurbedrijven Sixt, Hertz, Avis en Europcar vergeleken. Hieruit werd het volgende duidelijk:

- Amerika (Florida) is met 151 euro per week het goedkoopst om een auto te huren, waarbij de klant geen excess insurance cover (EWI) hoeft te kopen en deze dus automatisch volledig gedekt is. De extra kosten zijn slechts  239, vergeleken met een totaal gemiddelde van 357 euro.
- Portugal (Faro) is het duurste om een auto te huren, met een gemiddelde van 583 euro per week. 
- Engeland (Londen) is het duurste om een auto inclusief extra kosten te huren. Het huren van een auto kost hier gemiddeld 426 euro per week en daar komen de extra’s nog bovenop (eigen risico verzekering  197, extra bestuurder 113, kinderzitje  106 en navigatiesysteem 120). Het totale aantal komt dus uit op een gemiddelde van 964 euro. 

Rangschikking
De landen rangschikken als volgt:Prijzen per week in euro’s // Inclusief de vier extra’s // Van voordeligst naar duurst // Opgehaald op het vliegveld
 
  • Amerika (Florida) –  391                             
  • Turkije (Dalaman) –  522
  • Nederland (Amsterdam) –  553
  • België (Brussel) –  624
  • Duitsland (München) –  634
  • Griekenland (Kreta) –  748
  • Ierland (Dublin) –  752
  • Frankrijk (Nice) –  859
  • Spanje (Malaga) –  889
  • Portugal (Faro) –  910
  • Spanje (Barcelona) –  916
  • Italië (Milaan) –  926
  • Engeland (Londen) –  964

  • Duur en goedkoop
    Turkije (Dalaman) is de goedkoopste Europese vakantiebestemming om een auto te huren, met een gemiddelde huurprijs van 342 euro en de extra’s zijn slechts 179 euro, waarbij de extra bestuurder 25 kost, een kinderzitje 32, navigatiesysteem  51 en eigen risico verzekering 69 euro.
    Nederland en België zijn de goedkoopste Europese bestemmingen om een auto zonder extra’s te huren met respectievelijk  257 en  248 euro. 
    Italië (Milaan), Engeland (Londen) en Spanje (Malaga) zijn de drie duurste plekken voor de extra kosten – van 442 euro in Malaga en 513 in Milaan tot  537 in Londen.
    De hoogste kosten komen reeds van de eigen risico verzekering, dat gemiddeld zo’n 132 euro kost.

    Gemiddelde kosten voor extra's
    De gemiddelde kosten voor de andere extra’s zijn 71 euro voor het kinderzitje,  62 voor een extra bestuurder en  92 voor een navigatiesysteem.Ernesto Suarez, oprichter en directeur van Huurautoverzekering.com: ‘’Dit onderzoek benadrukt de verschillen in kosten voor huurauto’s op verschillende locaties echt. Er zijn een aantal shockerende extra kosten die vakantiegangers te wachten staan, die de originele lage prijzen volledig tenietdoen wanneer de uiteindelijke rekening aan de receptie gepresenteerd wordt. Mensen doen veel onderzoek en plannen hun vakantie zorgvuldig, maar het is gemakkelijk om te vergeten dezelfde zorgvuldigheid toe te passen wanneer het op de autohuur aan komt. Dit kan leiden tot vele ‘verrassingskosten’ wanneer de auto opgehaald wordt. Het is daarom altijd de moeite waard na te gaan wat de totale kosten zullen zijn, en waar mogelijk een eigen kinderzitje en navigatiesysteem mee te nemen, het aantal extra bestuurders te beperken en de eigen risico verzekering op voorhand bij een specialist te kopen."

     
     Doorsturen   Reageer  

     

    Laatste nieuws

     Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
     Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
     Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
     

    Gerelateerde nieuwsitems

     Autoverhuurbedrijven verdienen flink aan extra's en accessoires
     Vakantieganger hamstert voor autoreis
     Driver’s Seat ultieme autoplaat van 2015
     Consument maakt nauwelijks gebruik van nieuwe automobiliteitsconcepten
     
     
    reacties
     
    Er zijn nog geen reacties.

    REAGEREN

    Naam:
    Emailadres:
    URL: (niet verplicht) http:// 
     
    Reactie/Opmerking:
    Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
     
    Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
    Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
    reacties
    Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
    ‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
    Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
    Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
    Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
    Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
    Mind your data (1) 
    top10