zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse IT-organisatie loopt achter in applicatie ontwikkeling

4 februari 2015 - Volgens onderzoek van Mendix heeft 82 procent van de IT-organisaties te maken met een achterstand in applicatie ontwikkelprojecten. Daarvan is 89 procent jaar op jaar niet in staat om die achterstand in te halen.

Dit blijkt uit het onderzoek in Noord-Amerika en Europa onder 470 IT- en business professionals. Het onderzoek toont tevens aan dat bijna driekwart van de IT-organisaties het applicatie ontwikkelproject niet altijd tot een succesvol einde brengt. Zij hebben moeite applicaties tijdig op te leveren, binnen het budget te blijven, te voldoen aan business requirements en het genereren van aantoonbare bedrijfswaarde. Mendix concludeert dat er sprake is van een ‘application delivery gap’.



Late oplevering 
Nederland heeft in vergelijking met Noord-Amerika en de rest van Europa meer moeite met consistentie in het opleveren van een applicatie ontwikkelproject. Uit het onderzoek blijkt dat 80 procent van de Nederlandse organisaties weleens te laat oplevert, ten opzichte van een gemiddelde van 67 procent. Driekwart (74 procent) van de Nederlandse organisaties voldoet niet altijd aan gestelde business requirements en heeft moeite aantoonbare bedrijfswaarde te genereren. Nederlandse IT-organisaties leveren wel meer projecten op. 38 procent van de ondervraagden geeft aan jaarlijks tussen de elf en twintig projecten op te leveren. Vergeleken met de andere landen (20,5 procent) doet Nederland het op dit vlak juist heel goed.

Drie succesfactoren
In het onderzoek komen drie factoren naar voren waar organisaties die succesvol applicaties opleveren aan voldoen. De factoren die leiden tot tijdig opleveren, binnen het budget blijven, voldoen aan business requirements en aantoonbare toegevoegde waarde genereren, zijn als volgt:
- Implementeer een applicatiestrategie – organisaties die methoden hebben geïmplementeerd zoals Gartner's Pace-Layered Application Strategy, scoorden beter;
- Betrek de business – organisaties waarin IT en de business nauw samenwerken en citizen developers inzetten scoorden significant hoger;
- Moderniseer de ontwikkelomgeving – organisaties zijn succesvoller als ze beschikken over een geavanceerde, geïntegreerde ontwikkelomgeving. Dit maakt het delen van prototypes voor de feedback van de eindgebruikers makkelijker.  

Hoge urgentie
"De urgentie om de ‘application delivery gap' te overbruggen is hoog. Veel organisaties hebben te maken met een groeiende markt en druk van concurrentie," aldus Derek Roos, CEO en medeoprichter van Mendix. "De noodzaak om in een veel sneller tempo te innoveren, zal dus alleen maar toenemen. Dit legt extra druk op de reeds gespannen IT-teams om meer en sneller op te leveren, zonder extra middelen. Echter, organisaties zonder de juiste ontwikkelomgevingen zullen steeds verder achterop raken. Het is van belang dat deze omgevingen een snelle, iteratieve en collaboratieve ontwikkelcycli ondersteunen."
 
Gratis online assessment voor inzicht in delivery gap
Mendix heeft een online assessment ontwikkeld waarmee organisaties hun eigen ‘delivery gap’ in kaart kunnen brengen en deze real time af kunnen zetten tegen vergelijkbare organisaties. 

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 IT-organisaties niet in staat te voldoen aan de groeiende vraag naar applicaties
 Achterstand in mobiele applicaties remt omzet bedrijven
 Zes trends in applicatieontwikkeling
 Meeste test-geld gaat naar nieuwe applicaties
 
 
reacties
 
Marit  |   | 
6-02-2015
 | 
16:47 uur
Zoals al eerder is aangegeven in eerdere berichtgeving, is Nederland niet te vergelijken op dusdanig vlak met grootheden als bv India.
NumoQuest®  |   | 
9-02-2015
 | 
11:04 uur
Met enige meewarigheid schud ik hier mijn hoofd. Ik kan u dit redelijk eenvoudig uitleggen.

IT = 100%
Volkomen, Voorspelbaar. Oh, u wist dit nog niet? Goh Tjé Hé. Dat is nu ook wat. Dan heeft u hier meteen uw probleem.

IT ken wetmatigheden die overigens helemaal niet nieuw zijn. Maar over die wetmatigheden, lees je in al die 'IT Trucendoosjes' helemaal niets maar dan ook niets terug.

Niet dat dat mij ook maar iets uit maakt. Ik hoef namelijk al die rekeningen en schade van die vertragingen te betalen. Behalve als de overheid weer eens, onde bezielende leverantie van die of gene weer eens een miljarden fuck up realiseert. Dan heb ik natuurlijk wel een heldere mening.

Die IT wetmatigheden?
Die zijn universeel. Die gelden voor ALLE ASPECTEN in enmet It. Die werken voor de applicatiespecialist, die werken zo voor de hardwarespecialist, netwerk en GPS specialisten, maar... hou u vast.... die werken ook voor de IT project en programma manager die geen voetje affiniteit heeft in en met IT. Wel een projectmanagersbewijsje maar niet kunnen managen.

Weet u niets van die wetmatigheden, en IT als materie, als vehikel, is 100% voorspelbaar? Dan weet u in elk geval dat vroeg of laat, in elke discipline of traject, dit u geld gaat kosten. Geld als applicatie ontwikelaar, als tester, geld en reputatie voor organisaties zoals Ordina, Capgemini, Yacht, Centric, you name it.

Want weet je namelijk als IT professional, waar je in de lijn jij je ook bevind, niet wat je plaats is, hoe jou trucje werkt op die wetmatigheden, maar er wel aan onderhevig bent? Dan is het wachten op schade. 100% voorspelbaar.

Nu kunt u natuurlijk meteen iets beginnen te roepen in de trant van 'ja maar....' Prima. Ik hoef nog steeds die rekeningen niet te betalen en de schade door hiaten in systemen? Die nemen in 2015 nog grotere vormen aan dan in 2014 of 2013. En daarmee de schade natuurlijk eveneens.

Misschien toch eens iets om over na te denken? Dat IT als materie, als vehikel 100% voorspelbaar is? Hoe zit dat met u?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10