zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Goede manager bindt werknemer

1 december 2014 - Een relatief groot aantal werknemers zegt onmiddellijk naar een andere baan over te stappen als ze daar de garantie hebben onder een betere manager te werken. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van de Chief Executive Board (CEB) onder 18.000 werknemers, zo weet Express.be.

De onderzoekers merken op dat de persoonlijkheid van de manager nog veel belangrijker is geworden dan in het verleden. Eén negatieve interactie kan volgens hen de relatie definitief verzuren. Managers moeten dan ook niet alleen over technische talenten beschikken, maar ook sociaal talent hebben.Loyaliteit
De onderzoekers stelden vast dat 33 procent van de ondervraagde werknemers aangeeft onmiddellijk ontslag te nemen bij zijn huidige werkgever indien hen gegarandeerd zou kunnen worden dat ze op een nieuwe werkplek met een betere manager zouden kunnen samenwerken. In Groot-Brittannië heerst het grootste tekort aan loyaliteit: slechst 37 procent van de Britse werknemers wil graag bij hun huidige organisatie blijven. In Duitsland en Nederland loopt dat cijfer op tot 46 procent en in België zelfs tot 50 procent.

Managementgedrag
"Het optreden van managers blijkt voor werknemers nog altijd een belangrijke reden te zijn om naar een andere baan te zoeken," merkt Brian Kropp, executive director human resources bij de Chief Executive Board, op. "Aangezien steeds grotere groepen medewerkers aan moeten sturen en dus minder tijd hebben voor individuele werknemers, wordt de kwaliteit van die relatief zeldzame contacten van steeds groter belang. Eén negatief incident kan de relatie tussen de werknemer en zijn leidinggevende definitief verpesten.  Het is niet voldoende om de meest talentvolle werknemersleidinggevende posities toe te vertrouwen. Leiders van nu moeten ook de vaardigheden bezitten om goede relaties aan te knopen met collega’s, hun team kunnen inspireren en anderen in de goede richting weten te sturen."


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De kracht van Storytelling: langdurig binden & boeien
 Hoe bindt u medewerkers?
 HR: de ‘War for talent’ blijft uit, wat nu?
 Baanzekerheid allerbelangrijkst voor werkend Nederland
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10