zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

India wint vertrouwen als outsource land

9 oktober 2014 - De operationele efficiëntie en de steeds betere opleiding van personeel maakt van India ’s werelds favoriete outsource bestemming. Dit blijkt uit het recent verschenen onderzoeksrapport 'Software Testing Market India 2014' van Market Research Reports.

Hoewel andere landen, zoals China en de Filippijnen, deze diensten ook aanbieden tegen lage kosten, blijft India het voorkeursland voor de meeste bedrijven in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Europa en het Midden-Oosten, zo blijkt uit het rapport. "We zien ook in Nederland een duidelijke toename van de vraag naar outsourcing in India," zegt CEO Wilbert van den Bliek van SQS. "Het kostenaspect blijft natuurlijk belangrijk, maar vooral het vertrouwen dat het werk in India goed gebeurd is doorslaggevend geworden. Dat geeft het rapport ook aan."



Vraag naar testbedrijven
De vraag naar diensten voor het testen van software neemt voortdurend toe als gevolg van de snelle ontwikkeling van de vaardigheden van testbedrijven in de afgelopen twintig jaar. In het huidige scenario waarin men te maken heeft met een moordende concurrentie tussen de verschillende softwaretestbedrijven, is er slechts een hele kleine marge voor fouten. Slechte software heeft niet alleen negatieve financiële gevolgen voor een bedrijf, maar werpt ook een smet op het merk.
Van den Bliek: "Het belang van specialistische kennis wordt de komende jaren alleen maar groter. De financiële wereld heeft te maken met internationale ontwikkelingen, waaronder payments met Sepa, nieuwe Basel-richtlijnen, verdere splitsingen van banken en verzekeraars en regelgeving van de Europese Unie die testen met productiedata aan banden legt."

Harde garanties
De toenemende volwassenheid van Indiase testbedrijven, die een consistente hoge kwaliteit van hun diensten tot gevolg heeft en een betere naleving van de gedefinieerde standaarden, samen met de snelle ontwikkeling van de vaardigheden van de testbedrijven in de laatste twintig jaar, zijn enkele van de belangrijkste redenen voor de groei van de Indiase softwaretestmarkt. De software testindustrie werkt toe naar harde garanties voor klanten.

Twee soorten diensten
De markt voor outsourced testen van software bestaat uit twee typen diensten: traditioneel en ITS (Indepent Testing Services). Aan ITS wordt de voorkeur gegeven boven traditioneel testen omdat onafhankelijke testers en testconsultants de broodnodige onpartijdigheid en hoge kwaliteit kunnen bieden aan het gehele testproces.

Pijnpunten
De industrie kent echter ook een aantal pijnpunten. Ook al staat India bekend om zijn expertise met betrekking tot IT, toch is er nog niet genoeg aandacht voor opleidingen en trainingen voor het testen van software. Een softwareontwikkelproces dat op zich slagvaardig is, maar slechte testprocedures bevat, kan leiden tot slechte programmacode en daarmee het risico op fouten verhogen. Daarbij levert de toenemende concurrentie van andere lage-lonenlanden een bedreiging voor de dominantie van India in de testindustrie.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Outsourcen maakt tijd en geld vrij voor innovatie
 Benelux loopt achter met uitbesteden zakelijke processen
 Indiase dominantie op offshoremarkt neemt af
 Telefooncentrale ‘in the cloud’ wint aan populairiteit
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10