zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Productiever dankzij draagbare technologie

28 mei 2014 - De eerste resultaten van het Human Cloud at Work (HCAW)-rapport laten zien dat de productiviteit van mensen die gebruik maken van draagbare technologie op het werk binnen een maand tijd toeneemt met bijna negen procent.

Daarnaast is deze groep mensen tot 3,5 procent meer tevreden over hun baan. De Goldsmiths universiteit uit Londen heeft samen met Rackspace onderzoek gedaan naar zakelijk gebruik van draagbare technologie en de impact ervan op welzijn, productiviteit en werktevredenheid. Over het algemeen hadden de mensen die gebruik maakten van draagbare technologie tijdens een normale werkweek een grotere toename in ‘Performance at Work’ vergeleken met mensen die daar geen gebruik van maakten. Dit is een samengestelde meetschaal van productiviteit, werktevredenheid en alertheid. "Deze resultaten laten zien dat organisaties en medewerkers aan de slag moeten met het ontwikkelen en implementeren van draagbare technologie in de organisatie", zegt Dr. Chris Brauer van the Institute of Management Studies aan Goldsmiths, dat het onderzoek heeft geleid. "Draagbare technologie is één van de grootste trends sinds de komst van tablets. Het is vanzelfsprekend dat deze technologie steeds vaker gebruikt wordt in werkomgevingen. Onze bevindingen tot nu toe zijn dat er zeker voordeel uit te halen valt, maar dat er tevens risico’s en mogelijkheden zijn die verder onderzocht moeten worden."Duidelijke voordelen
Op verschillende momenten tijdens het onderzoek liet de data afkomstig van de verschillende apparaten een toename zien in alertheid en werktevredenheid. Er werden daarnaast ook positieve correlaties tussen blootstelling aan daglicht versus alertheid, duur van de slaap en productiviteit en avondactiviteiten versus productiviteit gemeten. De resultaten laten duidelijk zien dat draagbare technologie significante voordelen heeft op het werk wanneer zij op de juiste manier wordt gebruikt. Een andere, belangrijke voorwaarde is dat het gebruik ervan wordt ondersteund door zowel de werknemers als het management. Daarnaast is het van belang dat er een juiste IT-infrastructuur wordt gebruikt die alle data kan vastleggen, analyseren en direct toegankelijk kan maken.
"De crux van draagbare technologie is hoe deze apparaten gebruikt kunnen worden ter verbetering van iemands leven. Dat kan zijn op het gebied van gezondheid, focus, concentratie, productiviteit en zelfs werktevredenheid," legt Nigel Beighton, CTO Europa van Rackspace, uit. "Maar het gaat niet zozeer om het apparaat an sich. Het gaat om de data en de waardevolle inzichten die de gegevens voor de gebruikers zelf opleveren, maar ook voor de bedrijven waar ze werkzaam zijn. In essentie gaan draagbare technologie en big data hand in hand."

Big data en nog eens big data
Het moeten kunnen beschikken over de nodige IT om die waardevolle inzichten uit de data te halen komt voort uit het feit dat werknemers tot wel 30 GB per persoon per week genereren met hun draagbare apparaten. Bedrijven moeten er dus voor zorgen dat ze zowel de technologie als de expertise in huis hebben om het maximale uit de investeringen in draagbare technologie te halen. De vraag of de IT klaar is voor deze en nieuwe ontwikkelingen, staat ook hoog op agenda van veel bedrijven, aldus additioneel onderzoek van Vanson & Bourne Research onder IT-beslissers, dat ook in opdracht van Rackspace is uitgevoerd.

Drempel voor inzet draagbare technologie
Dit onderzoek gaf aan dat twijfel of de IT-infrastructuur geschikt is voor het verzamelen en analyseren van data, de grootste drempel is voor het inzetten van draagbare technologie (twintig procent). Het onderzoek, dat in het Verenigd Koninkrijk werd uitgevoerd, liet tevens zien dat 29 procent van de bedrijven enige vorm van draagbare technologie in gebruik heeft. De belangrijkste redenen om draagbare technologie in te zetten waren welzijn van de werknemers (zestien procent), directe toegang tot belangrijke informatie (vijftien procent) en verbeterde service aan klanten (veertien procent).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mobile Talent Management zet talent centraal
 Grip krijgen op tablets en smartphones op de werkvloer in vijf stappen
 Mobiel werken kan 28 miljard opleveren
 Mobiele applicaties hogere prioriteit van IT dan BYOD
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10