zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT-manager wil minder fte’s IT-beheer

23 augustus 2013 - Op de lange termijn of direct, 35 procent van de IT-managers wil het aantal fte’s dat zich bezighoudt met beheer terugbrengen. Dit blijkt uit online onderzoek van SPS onder Nederlandse IT-managers. Op de vraag hoe het aantal fte’s moet worden teruggebracht, zegt 65 procent dit te willen doen door het automatiseren van beheertaken, 60 procent door het intensiever of beter inzetten van beheertooling en 40 procent door outsourcing naar een externe partij.

Op dit moment maakt 87 procent van de IT-managers al gebruik van één of meerdere beheertools. Andere manieren om het aantal fte’s terug te brengen zijn, volgens de IT-managers, het meer borgen van kennis binnen de organisatie (twintig procent) en intensiever werken met externe medewerkers (30 procent).



Efficiency en kostenbesparing
Linda Verweij, COO bij SPS: "Op de beheerafdeling zijn nog grote stappen te maken als het gaat om efficiency en kostenbesparingen. Kijkend naar de resultaten uit het onderzoek ziet de ruime meerderheid van de IT-managers hier ook mogelijkheden. Het is echter opvallend dat 87 procent al wel gebruikmaakt van beheertools, maar dat hier nog niet optimaal van geprofiteerd wordt. Met het oog op het verwachte tekort aan hoogopgeleid IT-personeel is het nu nog belangrijker om beschikbare resources zo efficiënt mogelijk in te zetten. In de praktijk zien we dat beheertools vaak nog vooral gebruikt worden voor het monitoren van de IT-infrastructuur en nog te weinig voor het borgen van kennis en het analyseren van gegevens die over een langere periode en/of over een beheerketen zijn verzameld. In deze tijd geldt voor iedere organisatie dat het belangrijk is om efficiënt om te gaan met resources en budget en dat geldt ook voor de IT-afdeling. Ook voor de 65 procent die hier op dit moment nog niet mee bezig is."

Whitepaper
Meer informatie over de War for Talent binnen IT en de volledige onderzoeksresultaten zijn te vinden in de whitepaper 'Het vinden van een duurzame oplossing. Onderzoek naar het effect van de War for Talent en de verkorte innovatiecyclus op IT-management'.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Complexer IT-beheer grootste uitdaging bij verkorte innovatiecyclus
 Impact consumententechnologie op IT-organisatie te groot om te negeren
 Goed IT-beheer kan ware crisis voorkomen
 Vier tips om IT-professionals te werven
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10