zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

‘Driekwart HR-professionals overweldigd door complexiteit werk'

10 juni 2013 - Uit een recent gehouden wereldwijd onderzoek van Lumesse onder 1.300 HR-professionals en talentscouts, blijkt dat HR in een rap tempo complexer wordt. Zo worden allerlei nieuwe technologieën geïntroduceerd, is er een tekort ontstaan aan bekwaam personeel en worden HR-systemen steeds vaker geïntegreerd met talent managementsystemen.

Deze ontwikkelingen volgen elkaar dusdanig snel op dat HR-professionals dit niet kunnen bijbenen. Meer dan de helft van de HR-professionals (63 procent) stelt niet juist te zijn uitgerust om een antwoord te kunnen bieden aan de toenemende complexiteit. Een gevaarlijke ontwikkeling, aangezien organisaties die niet in staat zijn dit te begrijpen en beheren het in de toekomst moeilijk krijgen.De belangrijkste resultaten op een rij
• 94 procent van de HR-professionals is van mening dat HR steeds ingewikkelder wordt.
• 64 procent van de leidinggevende HR-professionals stelt niet juist te zijn uitgerust om met complexiteit om te kunnen gaan.
• 70 procent van de wereldwijde HR-leiders geeft aan overweldigd te worden door de complexiteit van het werk.
• 60 procent van het senior HR-personeel vertrouwt er niet op dat hun organisatie in staat is om te gaan met deze grotere complexiteit. 

Omgaan met complexiteit

Bij het selecteren van nieuwe leiders binnen bedrijven, blijkt weinig aandacht te worden besteed aan de mate waarin zij kunnen omgaan met complexiteit. Slechts 30 procent van de organisaties geeft aan hierop te letten. Dit is opvallend, omdat complexiteit op allerlei aspecten van een bedrijf invloed heeft. Zo verwacht 60 procent van de respondenten dat de toenemende complexiteit een flinke invloed heeft op de omzet die hun bedrijf kan realiseren, terwijl eveneens 60 procent verwacht dat de winstgevendheid van de organisatie onder druk komt te staan.
Een toenemende complexiteit van HR beïnvloedt daarnaast ook medewerkers. 61 procent van de HR-professionals denkt dat het een behoorlijke invloed heeft op de motivatie en loyaliteit van het personeel. 60 procent verwacht een forse impact op de productiviteit van werknemers te zullen zien.

Grote invloed op de bedrijfsvoering
HR-professionals verwachten op drie verschillende gebieden de grootste invloed van complexiteit op de bedrijfsvoering te zien. Zo wordt het nemen van beslissingen voor bedrijven steeds ingewikkelder. Ook moet aan steeds ingewikkeldere en complexere regelgeving worden voldaan, waardoor compliance-problemen ontstaan. De opkomst van nieuwe technologieën maakt daarnaast het verzamelen en analyseren van data mogelijk. De hoeveelheid data die een bedrijf kan gebruiken bij het nemen van beslissingen neemt hierdoor snel toe, wat de bedrijfsvoering weer complexer maakt.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Verkiezing Meest Uitgedaagde Human Resource Manager van Nederland
 Zeven tips om draagvlak voor talentmanagement te creëren
 Teveel onbekendheid kosten HR
 HR-professional weet niet op hoe potentieel personeel prestaties beďnvloedt
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10