zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven moeten innoveren om te besparen

10 april 2013 - Door hun IT-budget slim in te zetten, kunnen bedrijven zowel innoveren als besparen. Dit zegt Piet van Vugt, CEO van Nobel. "De IT-budgetten van veel organisaties gaan voor 90 procent op aan het onderhouden van legacy-systemen. Ze moeten losbreken uit die vendor lock-in om hun IT-uitgaven te verlagen en ruimte te creëren voor innovatie. Focus op vernieuwing, anders gaat u het in deze economie niet redden."

IT is de belangrijkste factor voor zakelijke groei in 2013. Deze conclusie volgt uit het Pan-EMEA IT Transformation onderzoek dat door Vanson Bourne werd uitgevoerd voor EMC.


 
Nieuwe producten, meer omzet
De onderzochte bedrijven noemen als belangrijkste prioriteiten het ontwikkelen van nieuwe producten (40 procent) en het vergroten van de omzet (46 procent). Verder passen zij massaal hun IT-infrastructuur aan om aansluiting te houden met de snel veranderende markt. Volgens van Vugt staan veel bedrijven open voor vernieuwing, maar zijn in crisistijd terughoudend om ook daadwerkelijk te veranderen. Van Vugt: "Veel klanten vinden dat ze nog niet hoeven vernieuwen, omdat alle IT nog naar wens werkt. Maar als u de exploitatiekosten voor de komende drie jaar bekijkt, valt dat tegen. U kunt hetzelfde ook met andere tooling doen, op hetzelfde niveau, tegen de helft van de prijs."

Moderne infrastructuur

Volgens Van Vugt mogen bedrijven, ondanks de crisis, hun focus op innovatie niet uit het oog verliezen. Van Vugt: "Het is verleidelijk om dergelijke projecten vooruit te schuiven. Maar door cloud-services en -infrastructuur in te zetten kunnen zowel op korte als lange termijn besparingen gerealiseerd worden. En die besparingen zijn belangrijk in krappe economische tijden." Van Vugt ziet grote voordelen: "Het is een eerste stap richting een moderne infrastructuur die deuren opent voor verdere automatisering van processen en het verbeteren van de samenwerking met klanten."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlandse bedrijven positief over innovatieklimaat
 Regionale aanpak voorkomt het missen van innovatiekansen
 Vinden van de juiste partners cruciaal bij innovatie
 Doorbreken traditionele grenzen cruciaal om uit crisis te komen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10