zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Europees bedrijfsleven nog niet klaar voor SEPA

4 februari 2013 - Ondanks dat de deadline voor het Europese bedrijfsleven nog maar twaalf maanden voor ons ligt, zijn veel bedrijven nog niet klaar voor de migratie naar het SEPA-betalingssysteem. Slechts 30 procent van de overschrijvingen en twee procent van de automatische incasso’s is op dit moment SEPA-proof.

Dit blijkt uit een onderzoek van Experian. Slecht voorbereide organisaties kunnen de totale Europese industrie maar liefst twintig miljard euro kosten. 



Deadline
De deadline voor de overstap naar een SEPA-betalingssysteem ligt in februari 2014 voor landen uit de eurozone en in oktober 2016 voor landen buiten de eurozone. SEPA is in het leven geroepen om binnen- en buitenlandse betalingen te vereenvoudigen en de processen te simplificeren. Het is verplicht om over te schakelen van de bestaande betalingsapplicaties en databases naar dit nieuwe betalingssysteem. 

Datafouten
Uit het onderzoek van Experian blijkt ook dat slechts 65 procent van de Europese transacties ondersteund wordt door nauwkeurige routingdata. Twaalf procent van de elektronische betalingen die gedaan worden van en naar bedrijven bevat datafouten. Ook heeft 45 procent van de SEPA-klare bankrekeningnummers, die worden opgeslagen door grote Europese bedrijven, niet de verplichte Bank Identifier Codes (BIC) tot zijn beschikking voor een succesvolle routering van transacties. 

Migratie
"Het is belangrijk dat het bedrijfsleven de overstap naar het SEPA-betalingssysteem meer prioriteit geeft, omdat een volledige migratie enige tijd kan duren. Wanneer bedrijven niet op tijd hun bankgegevens controleren voorafgaand aan de migratie, zullen de fouten die inherent zijn aan het huidige betalingssysteem de toekomstige betalingen in gevaar brengen," aldus Jonathan Williams, director of payment strategy bij Experian.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nieuwe technologieën veranderen betalingssystemen
 Contant geld nog veruit belangrijkste betaalmiddel
 Vijf trends omtrent betalingsverkeer in 2011
 Transparantie en vertrouwen essentieel
 
 
reacties
 
ACMO Accountants | BHJ Mooibroek AA RAB  |   | 
6-06-2013
 | 
09:32 uur
Inmiddels nog maar 10 maanden en SEPA is een feit. Maar voor bepaalde organisaties is het verplicht om eerder actie te ondernemen (zoals voor webshops). Maar ook uit efficiency is het raadzaam eerder stappen te ondernemen.

Klik desgewenst op mijn naam voor een artikel waarin concrete acties staan beschreven. Het betalingsverkeer is immers een kritisch bedrijfsonderdeel?

Barry Mooibroek
Paul  |   | 
19-12-2013
 | 
12:13 uur
Er komen inderdaad veel dingen bij kijken en dit is voor veel webwinkeliers en eigenlijk voor iedereen die in aanmerking komt met SEPA een hele aanpassing. Maar vergeet niet dat je altijd contact op kunt nemen met de softwareleverancier, deze zijn voorbereid op alle vragen en mogelijke angsten die komen kijken bij de overgang naar SEPA. Bij Buckaroo proberen wij onze klanten zo goed mogelijk te helpen en te verlichten.

Mvg,
Paul

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10