zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Minder Marketing & Communicatie vacatures financiële dienstverlening

25 september 2012 - Het aantal vacatures voor Marketing & Communicatiefuncties is in de laatste acht maanden met negentien procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2011. De zwaarste klappen vallen in de branche financiële dienstverlening met een daling van 46 procent.

Dit blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de Marketing & Communicatie arbeidsmarkt, 3e kwartaal 2012’ van Michel Verdoold, competence director Marketing & Communicatie bij Yacht. De oorzaak voor de stevige daling in de financiële dienstverlening heeft volgens Verdoold alles te maken met de effecten van de economische crisis en de daarbij behorende onzekerheid. Verdoold: "De financiële sector zit nog steeds in zwaar weer. Dit resulteert duidelijk in grote terughoudendheid als het gaat om de inzet van marketing & communicatie." 



Zomer 2012 overtreft 2011 ondanks fors verval

Het aantal vacatures voor Marketing & Communicatie hoogopgeleiden bleef in het tweede kwartaal van 2012 stabiel. In de eerste twee maanden van het derde kwartaal is echter een stevig verval te zien. Van juni 2012 op juli 2012 is de daling twintig procent en van juli op augustus nog eens twintig procent. Michel Verdoold: "Zeer fors, maar een minder groot verval dan we vorig jaar zagen. Van juni 2011 naar juli 2011 was er een terugval van 39 procent en van juli naar augustus van 37 procent. Het is interessant om te zien wat er de komende maanden gaat gebeuren. Vorig jaar zagen we toen dat de vraag constant bleef." 

Vraag lagere overheden weer voorzichtig omhoog

Ten opzichte van 2011 is het aantal print en online vacatures binnen de overheid met 28 procent gedaald. Heel voorzichtig ziet Yacht de vraag naar communicatie- en marcomprofessionals weer wat terugkomen binnen met name de lagere overheden. Projectcommunicatie, Omgevingscommunicatie en Social Media strategen worden weer wat meer gevraagd binnen de overheid. 

Marketingvacatures dalen opnieuw het minst

Uitgesplitst naar specialisatie is hetzelfde beeld te zien als eerdere kwartalten kwartalen: de marketingvacatures dalen het minst: -veertien procent. Er worden -31 procent minder communicatiefuncties aangeboden en de Marcom functies worden het hardst getroffen met een daling van -34 procent. Verdoold: "Het zijn met name de goede, ervaren online marketeers, die moeilijk zijn te vinden en veel worden gevraagd. En dat zal voorlopig zo blijven." 

Social Media steeds belangrijker

De rol van social media voor de communicatie- en marcomprofessionals wordt steeds belangrijker. Professionals met ervaring in het opzetten en uitrollen van social media programma's zijn gewild in de markt, met name als ze goed inzichtelijk kunnen maken wat het oplevert. Verdoold: "Het is essentieel voor alle marcom professionals dat ze bij alle enigszins ingrijpende voorstellen goed kunnen verantwoorden wat de toegevoegde waarde en de return on investment zal zijn."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 CIO’s mijden social media
 Financiële sector kan nog veel meer halen uit e-mailmarketing
 Marketeers nauwelijks geraakt door crisis
 Effectief benutten social media prioriteit in 2012
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10