zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Big data' leidt tot drastisch andere bedrijfsprioriteiten

20 september 2012 - Opkomende trends zoals 'big data' hebben een grote verandering veroorzaakt van de bedrijfsprioriteiten. Het gaat hier onder andere om 'big data': 91 procent van de respondenten gaf aan dat de toename van de hoeveelheid data, de grootste impact heeft op de capaciteit om kritieke processen binnen organisaties effectief te beheren, wat aandacht en inkomsten wegneemt van winstgevende activiteiten.

Bedrijven noemen ook de meer veelomvattende verkoopprocessen en opkomende groeieconomieën als twee factoren die een grote impact hebben op de organisatie; deze factoren zorgen op hun beurt voor extra data, die ook beheerd moeten worden. 


Dat blijkt uit een nieuwe studie van Coleman Parks in opdracht van Ricoh. Het rapport Ricoh Document Governance Index 2012 toont de belangrijkste algemene trends die een impact hebben op de bedrijfsvoering in organisaties.

Nieuwe prioriteiten
De ontdekte trends hebben een radicale impact op de prioriteiten van bedrijven. Het onderzoek toont aan dat Europese bedrijven, in slechts drie jaar tijd, hun focus op kostenbesparingen, efficiëntie en het milieu hebben vervangen door een focus op bedrijfsrisico's. 65 procent van de respondenten geeft aan dat er nu doelstellingen zijn voor bedrijfsrisico's gerelateerd aan hun bedrijfskritieke documentprocessen; dat is bijna vier keer zoveel als in 2009. Ook het belang van transparantie over algemene bedrijfsdoelstellingen werd benadrukt: 64 procent van de respondenten zegt dat ze doelstellingen formuleren voor het laten overeenstemmen van de processen met de algemene bedrijfsdoelstellingen. In 2009 was dit amper vijftien procent. 

Focuswijziging
Deze bevindingen staan in sterk contrast met de resultaten van de Ricoh Document Governance Index 2009. De focus van Europese bedrijven drie jaar geleden lag op basiskosten en efficiëntie: 67 procent van de bedrijven hanteerde doelstellingen voor kostenbesparingen en 59 procent voor efficiëntie, in vergelijking met 43 en 51 procent vandaag. Ecologische duurzaamheid lijkt vandaag de dag ook te worden negeert door organisaties in hun strijd met de toenemende datavolumes, complexere verkoopprocessen en emerging markets. Slechts 33 procent van de bedrijven heeft er een doelstelling voor, wat het een van de laagst gerangschikte doelstelling maakt in vergelijking met drie jaar geleden (41 procent). "Het is duidelijk dat het snel veranderende bedrijfslandschap een grote verandering van prioriteiten heeft veroorzaakt voor Europese organisaties in de afgelopen drie jaar. Deze snelheid van verandering zal zich waarschijnlijk ook in de toekomst voortzetten," zegt Mark Boelhouwer, Director Strategy & Operations bij Ricoh Nederland.
"In deze onzekere tijden kan het reageren op sectortrends door het anders gebruiken van middelen het risico voor bepaalde bedrijfsonderdelen vergroten. Om dit te voorkomen, zullen organisaties al hun kritische documentprocessen strategisch met elkaar in overeenstemming moeten brengen, zodat er kan worden gegarandeerd dat bedrijfsonderdelen de aandacht krijgen die ze verdienen, dat ze geoptimaliseerd en klaar zijn om aan de uitdagingen van morgen te voldoen," aldus Mark Boelhouwer. 

Definitie big data
Big data: 'de term die de markt gebruikt voor de beschrijving van extreme problemen inzake informatiebeheer en -verwerking die de capaciteit van traditionele informatietechnologie overstijgen op één of meerdere punten die het gebruik van informatie ondersteunen' - IT-woordenlijst van Gartner 

Over het rapport
Het rapport werd samengesteld na 1.075 bevragingen bij C-level executives, directeuren en andere werknemers in Europa. Het onderzoekt hoe documentprocessen - de processen die werknemers aan boord houden, het geld doen stromen en ervoor zorgen dat er wordt voldaan aan de juridische vereisten - beheerd worden en het vergelijkt de resultaten met de in 2009 opgestelde benchmark.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Grote merken stellen Nederlandse consument teleur
 Nederlanders zijn trots op hun werk en doen vaak meer dan wordt gevraagd
 HR-beslisser ervaart te hoge werkdruk op HR-afdeling
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Big data-strategie cruciaal, tekort aan medewerkers vormt uitdaging
 Merendeel bedrijven investeert niet in Big Data-analyse
 Vijf vragen die u moet stellen om bestanden veilig op te slaan in de cloud
 2012 wordt het jaar van databeveiliging met desktopvirtualisatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Trend van eigen thuisbioscoop zet ook in 2022 door
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
De zes belangrijkste trends voor intelligente documentverwerking in 2022
Van Digital Twins tot afstandscontrole: dít zijn de visualisatietrends van 2022
Brede kijk op netwerksecurity dé uitdaging voor 2022
'Het nieuwe normaal is nu gewoon normaal'
Jongeren zijn extra kwetsbaar voor phishing
Drie manieren om betrokkenheid te creëren bij medewerkers op afstand
Bedrijven willen klantervaring verbeteren in huidige 'digital-first' wereld
Vijf tips voor veiligheidsbewustzijn
Twee op de vijf werkenden laat zich niet verleiden door tekenbonus bij zoektocht nieuwe baan
Deze acht innovatieve features brengt Zoom uit in 2022
meer top 10