zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leiders van de toekomst: Marry Meulemans (ING) en Elsbeth Ophoff

21 juni 2012 - Tijdens de finale op 19 juni zijn de winnaars van de vijfde editie van Lof Next Role Model verkiezing bekend gemaakt. Met deze verkiezing etaleert Lof mannen en vrouwen die een duidelijke visie hebben op leiderschap in een door de crisis veranderende wereld. De winnaar van de Lof Next Role Model 2012 in de categorie bedrijfsverkiezing is Marry Meulemans-Klaver (ING, Manager Service Delivery Center). Elsbeth Ophoff (Ophoff Life Coaching, lifecoach trainer; schilder) is winnaar in de categorie publieksprijs.

Deze twee rolmodellen hebben niet alleen ambities in werk en carrière, maar ook in hun privéleven en voor de maatschappij. De jury beschreef de pitch van Marry als helder en concreet. Ondanks het feit dat zij al veel heeft gerealiseerd, schrijft ze de droom eens professor of premier te worden niet af. De jury vond de pitch van Elsbeth veelzijdig en gedurfd en was onder de indruk van haar 'weg met de angstcultuur' motto. Beide winnaars kunnen een Parttime Master Bedrijfskunde gaan volgen, aangeboden door Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). 



Voorbeeldfunctie
Lof Media organiseert voor de vijfde keer op rij de Lof Next Role Model verkiezing. Lof gelooft dat rolmodellen een voorbeeldfunctie vervullen en effectief zijn om gedragsveranderingen te stimuleren. Tijdens de finale, gehouden op RSM, hadden de finalisten met een pitch nog een laatste kans om de jury te overtuigen. Dit na een publieke stemronde. Daarnaast hebben de finalisten voorafgaand aan de finale een paper geschreven met een duidelijke visie over leiderschap in tijden van crisis. De papers zijn ook op ManagementSite.nl gepubliceerd. 

Leiders met lef

Lof heeft kandidaten geselecteerd die lef hebben op het gebied van leiderschap. Het kenmerk van een leider is dat deze volgers heeft. "Als jurylid hoop ik bij te kunnen dragen aan de keuze van een nieuw rolmodel dat ons gaat inspireren bij het vormgeven van onze toekomst," zegt leiderschapsexpert Frank Schaper. 

Jury

De jury bestaat uit kopstukken uit het Nederlandse bedrijfsleven en overheid die allen direct of indirect een belang hebben bij het behouden en stimuleren van talent. Marga Miltenburg (voorzitter), directeur Zijspreekt; Mei Li Vos, Directeur publieke zaken en PR van Orangegas; Frank Schaper, Zelfstandig auteur en personal coach; Esma Choho, Choho Consultancy BV; Heleen Cocu Wassink, Director Financial Services bij Hay Group; Mijntje Lückerath-Rovers, Hoogleraar Corporate Governance Nyenrode Business Universiteit; Atzo Nicolai, President DSM Nederland BV; Josette de Goede, Executive Education and Organisational Development, RSM; Jolanda Holwerda, Directeur en oprichter Lof Media.
Lof Next Role Model 2012 wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Twaalf tips om leiderschap te tonen
 Het Nieuwe Werken, het nieuwe leidinggeven
 Huidig leiderschap gefundeerd op verouderde mechanismen
 Lof selecteert toekomstig CEO van Nederland
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10