zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse topbedrijven slaan handen ineen bij ‘verbinden’ culturen

6 juni 2012 - 25 Nederlandse topbedrijven gaan samen hun schouders zetten onder het verbinden van culturen in hun bedrijven. Dit doen ze door deel te nemen aan het Nationaal Integratie Diner. De bedrijven hebben hiervoor woensdagavond 30 mei een gezamenlijk manifest ondertekend. Hiermee geven zij aan dat zij zich gaan zich inzetten voor het evenement waarbij duizenden mensen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten.

Doel van het Nationaal Integratie Diner is om op woensdag 10 oktober in heel Nederland maar liefst 5.000 dinertafels te ‘vullen’. Hiermee wordt bijgedragen aan duurzame verbindingen op de werkvloer. Initiatiefnemers van het diner zijn Asito en &samhoud



Culturele diversiteit
Door deel te nemen aan het Nationaal Integratie Diner kunnen organisaties bijdragen aan het positief inzetten van de aanwezige culturele diversiteit. "Bij Asito werken 10.000 mensen van meer dan 90 nationaliteiten," vertelt Ron Steenkuijl, commercieel directeur van Asito: "We laten dagelijks zien dat we met zo’n diverse groep elke dag een topprestatie kunnen leveren. Niet ondanks de verschillen, maar dankzij." Salem Samhoud, directeur van &samhoud is het hiermee eens. "Wij geloven in de kracht van diversiteit en complementariteit. Samen eten zorgt voor verbinding tussen medewerkers. In ons land moeten we niemand uitsluiten en moet alle creativiteit worden benut." 

Deelnemende organisaties

Deelnemende bedrijven organiseren onder de koepel van het Nationaal Integratie Diner hun eigen diners waarbij personeelsleden met uiteenlopende achtergronden elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Hierbij dineren werknemers met verschillende culturen en hiërarchische posities samen op kantoor, bij medewerkers thuis of op centrale locaties. Naast de vijfentwintig deelnemende organisatie kunnen ook andere geïnteresseerde bedrijven meedoen. Zij kunnen zich aanmelden via www.nationaalintegratiediner.nl. 

Nationaal Integratie Diner

Het Nationaal Integratie Diner wordt gehouden op woensdag 10 oktober en bestaat uit diners waarbij de deelnemers praten over elkaars culturen. Diners kunnen plaatsvinden bij collega’s thuis, op de werkvloer en bij regionale hotspots. ‘Proef de kracht van het verschil’ is het motto van 2012. Tijdens het evenement komt dit volop tot uiting. Het doel is om dit jaar tienduizenden mensen met elkaar in verbinding te brengen aan 5.000 tafels. Tijdens het startschot op 30 mei heeft tweesterrenkok Moshik Roth van &samhoud places gezorgd voor een spetterend kick-off diner met een menu geïnspireerd op ingrediënten uit diverse culturen.

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Internationale ervaring maakt creatief
 Toekomstige leiders: samenleving moet veranderen
 Extraverte cultuur leidt tot meer betrokkenheid
 Vier tips om uw multiculturele instelling te communiceren
 
 
reacties
 
rob van damme  |   | 
6-06-2012
 | 
07:52 uur
mooi initiatief -> communiceer met mekaar met wederzijds respect :-)
Robert Oude Elberink  |   | 
6-06-2012
 | 
08:17 uur
Super initiatief ! Klasse dat de culturele samenleving en bedrijven zo worden verbonden
Sander Haas  |   | 
7-06-2012
 | 
09:30 uur
Rob, Robert,
dank voor de reactie. Kijk eens op de site. Doen jullie bedrijven ook mee?
rob van damme  |   | 
7-06-2012
 | 
13:52 uur
Beste Sander, werk in Vlaanderen, Edegem in het Universitair Hospitaal Antwerpen dus wij kunnen niet meedoen met jullie mooie actie maar heb het idee wel doorgegeven aan onze dienst HR. En dan zien we wel wat er van komt.
Hartelijke groet

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10