zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vacatures Inkoop en Logistiek trekken goed aan

28 maart 2012 - Het eerste kwartaal van 2012 is goed van start gegaan voor vacatures op het gebied van Inkoop & Logistiek. Van januari 2012 op februari 2012 groeide het aantal vacatures stevig met negentien procent. Daarmee lijkt het vakgebied na een lastig derde en vierde kwartaal in 2011 weer op de weg terug te zijn.

Dit blijkt uit de analyse ‘Trends en Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor Logistiek en Inkoop Professionals’ van Michel Verdoold, competence director Inkoop en Logistiek bij Yacht. "Over het algemeen was 2011 wel een goed jaar voor Logistiek en Inkoop professionals. Het aantal logistieke vacatures groeide aanzienlijk (+twaalf procent) ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook vacatures voor inkoopprofessionals stegen met +acht procent goed door. Na de zomer liep het vacatureaanbod echter terug en we zagen dat het laatste kwartaal van 2011 het slechtste kwartaal was voor zowel logistiek als inkoop. Op dit moment zitten we nog steeds onder het niveau van begin 2011. In het eerste kwartaal van 2012 waren er twintig procent minder logistieke vacatures en dertien procent minder inkoopvacatures. Met negentien procent groei van januari 2012 op februari 2012 lijkt het echter alsof we de weg terug omhoog hebben gevonden. Daarnaast blijft het natuurlijk een heel aantrekkelijk vakgebied voor professionals op het gebied van Inkoop & Logistiek, want er zijn in absolute aantallen veel vacatures, dat wil dus zeggen veel keuze en ruimte op de arbeidsmarkt." 



Managementfuncties trekken aan

Het aantal aanvragen voor managementfuncties zal naar verwachting de komende tijd wat sterker aantrekken dan de uitvoerende rollen. Verdoold: "De logistiek engineer en logistiek planner deden het met name goed in 2011. Als het herstel van Logistiek en Inkoop doorzet, dan wordt 2012 vooral een goede tijd voor de managementrollen. In het derde en vierde kwartaal van 2011 zagen we dat de daling van het aantal vacatures juist gevoeld werd in managementfuncties. De eerste tekenen zijn nu precies omgekeerd; managementfuncties lopen voorop in het aantrekken van het aantal vacatures."
De overheidsmarkt voor logistiek en procurement is in 2011 flink gekrompen (-37 procent), waar het bedrijfsleven, onder aanvoering van de industrie, fors is gegroeid met 31 procent. Verdoold: "Als we naar de markt kijken zien we op dit moment dat veel overheden aan de slag zijn met Europese Aanbestedingen. In de Industrie zien we met name supply chain management als drijvende factor.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vooruitzichten zetten rem op groei vacatures logistiek en inkoop
 Europese inkoopmanagers zijn licht positief over economie
 Finance & control en inkoop zijn vooral in crisistijd verweven
 Duurzaamheid bij inkoop loont
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10