zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Organisaties hanteren geen beleid flexibel werken

14 februari 2012 - Twee derde van de medewerkers geeft aan dat er op zijn werk geen richtlijnen zijn opgesteld met betrekking tot flexibel werken. Slechts vijftien procent van de medewerkers geeft aan dat er duidelijke richtlijnen zijn opgesteld over waar flexibel werken aan moet voldoen en achttien procent zegt dat als er al een beleid is dat vooral gefocust is op de werknemer en niet op de verantwoordelijkheden van de werkgever.

Dit blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training. Het is opvallend dat er maar weinig beleid is voor flexibel werken. 41 procent van de werkgevers geeft in hetzelfde onderzoek aan dat hun medewerkers één dag of meer buiten de deur werken. Ook blijkt dat 63 procent van de bedrijven flexibele werktijden hanteert. Wanneer medewerkers thuiswerken hebben ze in 53 procent van de gevallen een aparte werkplek, maar voor 44 procent bestaat de werkplek uit de bank, keukentafel, et cetera. Slechts een enkeling beschikt thuis over een veilige en gezonde werkplek die is goedgekeurd door de werkgever. 



Verantwoordelijkheid
Else Slegers, algemeen directeur bij ISBW: "Het verbaast me dat er zo weinig beleid is op het gebied van flexibel werken, want wie kan er dan verantwoordelijk worden gehouden als er iets misgaat? Denk hierbij aan uitval van werknemers door een slechte houding tijdens het thuiswerken, maar ook aan het niet behalen van bepaalde doelstellingen door te veel vrijheid. Het is belangrijk om vast te leggen wie verantwoordelijk is voor wat, om pijnlijke situaties te voorkomen. In mijn optiek valt dit in het takenpakket van de P&O-/HR-manager. Flexibel werken is nog redelijk nieuw en er ligt een schone taak voor directies om hen op dit gebied verder te ontwikkelen, zodat zij die verantwoordelijkheid kunnen én durven nemen."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Flexibel werken is goed voor de gezondheid
 Flexibel werken: mooie woorden, weinig steun
 Arbeidskapitaal gaat verloren door gebrek aan flexibiliteit
 Papadag is afhankelijk van bedrijfscultuur
 
 
reacties
 
Bas Hoorn  |   | 
16-02-2012
 | 
13:36 uur
Dat is opmerkelijk. Er is juist veel voor te zeggen dat mensen wel flexibel kunnen werken. Uit onderzoek blijkt dat mensen productiever zijn doordat ze zich veel verantwoordelijker voelen voor hun taken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10