zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

In 2012 gaan we ‘Smart’ denken

25 januari 2012 - Naar aanleiding van een diepgaand onderzoek in samenwerking met toonaangevende analisten, zal het geen verrassing zijn dat onderwerpen als ‘bring your own’, context-aware computing-, doe 'meer met hetzelfde' en nieuwe technologieën zoals Microsoft Lync, allemaal in de schijnwerpers staan als bedrijven kijken hoe ze de komende twaalf maanden de voorsprong op hun concurrentie kunnen behouden.

Echter, de veel besproken en gehypte technologie van de afgelopen jaren, cloud computing, blijft een belangrijk aandachtspunt voor bedrijven aangezien het steeds normaler is geworden. 



Effectief concurreren
Om de reële impact van deze onderwerpen beter te begrijpen, hield Easynet een onderzoek onder haar klanten om de voor hen belangrijkste onderwerpen die de IT-strategie voor 2012 verder vormgeven te ontdekken. Uit de resultaten van dit onderzoek is duidelijk gebleken dat organisaties gericht zijn op het aanpassen van hun bedrijf en het creëren van slimmere (smart) systemen om effectief te kunnen concurreren, zowel lokaal als internationaal. 

Slimme netwerken
Meer dan 90 procent van de ondervraagde klanten verklaarde dat de explosieve groei van data een van de grootste uitdagingen voor hun bedrijf zal zijn dit jaar. Dit wordt ondersteund door onderzoek van McKinsey, die een datagroei van 40 procent wereldwijd per jaar voorspelt, versus een groei van vijf procent van de wereldwijde IT-uitgaven. De groep van ondervraagde klanten gaf aan dat er voor hen een sterke focus ligt op het begrijpen van de manier waarop applicaties zich op het netwerk bewegen, ongeacht of deze is ondergebracht in een private, publieke of hybride cloud-omgeving.
Er bestaat dus geen twijfel dat in 2012 bedrijven een beroep zullen doen op de ‘intelligente’ applicaties van hun netwerk provider. Bedrijven willen een transparant beeld als het gaat om wat er exact gebeurd op het netwerk en welke impact dit heeft op hun behoeften en eisen. Zonder deze ‘intelligentie’ loopt een organisatie het risico van overbelasting op het bedrijfsnetwerk, wat uiteindelijk een serieus negatief effect zal hebben op de realisatie van de IT-business strategie. 

Slimme mensen
Bijna twee derde van de klanten van Easynet geeft aan dat ze voornemens hebben om de nieuwe cloud-basedcollaboration services, zoals Microsoft Lync, te implementeren in 2012. Dit stelt bedrijven in staat om het personeel effectief en efficiënt te laten samenwerken, ongeacht waar ze zich bevinden. Deze ontwikkeling is niet verwonderlijk. Gartner voorspelt dat in 2015 40 procent van de smartphonegebruikers wereldwijd systemen willen die hun activiteiten inzichtelijk kunnen maken. Bedrijven zullen zich nog meer moeten aanpassen.
Wij zien dat deze vraag naar flexibiliteit van werknemers gedreven wordt door twee factoren; De eerste bestaat uit het feit dat steeds meer medewerkers hun eigen smartphones gebruiken om efficiënt en locatie onafhankelijk te kunnen werken. Daarnaast verwacht de nieuwe generatie een andere manier van werken; de PC en telefoon zijn in hun ogen verouderde technologieen, die plaats moeten maken voor nieuwe manieren van werken.
Toch beseffen de ondervraagde klanten dat deze innovatieve diensten een aanzienlijke impact hebben op veiligheid, regelgeving en bandbreedte; ze vereisen een fundamentele verschuiving in de manier waarop het bedrijfsnetwerk wordt beheerd. 

Grotere impact
Wanneer de resultaten van het onderzoek aan Bola Rotibi, Research Director, Creative Intellect Consulting worden gepresenteerd, gaf hij als commentaar: "Wij zien dat in 2012 de IT-consumptie een groter impact zal hebben dan voorheen. Of dat nu geldt voor het verbinden van nieuwe kantoren in de cloud of het uitrusten van werknemers met nieuwe apparatuur, CIO's moeten goed nadenken over hun netwerk-infrastructuur, welke 24/7 op een optimaal niveau moet functioneren. De WAN in zijn gedrag zou best de veerkracht en capaciteit van een LAN-achtige omgeving moet hebben. " 

Grotere eisen
Justin Fielder, Chief Technology Officer, Easynet voegt hieraan toe: "Ik ben het volledig eens met de beweringen van Bola. Er wordt verwacht dat een intelligent netwerk de eisen van zowel de applicaties als de eindgebruikers beantwoordt. De vereisten op het IT-infrastructuur gaan aanzienlijk groter worden. Vertrouwen op het bestaande netwerk, zal waarschijnlijk leiden tot risico's op het uitvallen van het netwerk. Een slim netwerk zorgt ervoor dat deze risico's tot een minimum worden beperkt, doordat de netwerkcapaciteit zich parallel ontwikkeld met de algemene IT-strategie."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Generatie Y is helemaal niet zo anders
 Digital native vraagt om heroriëntatie internetbeleid
 Impact consumententechnologie op IT-organisatie te groot om te negeren
 Technologie verandert aard van werkzaamheden
 
 
reacties
 
Ron Ladage  |   | 
25-01-2012
 | 
10:11 uur
We moeten het in dit artikel hebben van de Engelse woorden, smart betekent slim in het Nederlands. Alweer 4 jaar geleden gingen we volgens de werkgevers en de vakbonden over tot \\\'\\\'slimmer werken\\\'\\\' en nu hebben we hetzelfde maar nu in het Engels! Zolang de economie slecht gaat bedenken we allerlei nieuwe termen, die net zoals de oude termen gewoon niet werken. Napraten werkt namelijk niet, origineel zijn wel. Dus redactie van Manager online wees origineel en plaats dit onzin artikelen gewoon niet. Breng wat artikelen waar we echt wat aan hebben. Dat ben ik normaal gewend van jullie.
Hendrik Hendriks  |   | 
25-01-2012
 | 
16:25 uur
Het echte probleem waar we op internet tegen aan gaan lopen in de komende jaren is bandbreedte beschikbaarheid. Dit bandbreedte probleem wordt versterkt door iedere vorm van \\\'\\\'cloud computing\\\'\\\' en \\\'\\\'cloud storage\\\'\\\'. De grootste aanjager is echter het transport van video bestanden en live video via internet. De record aantallen door YouTube verzonden video beelden spreken voor zich. Gezaghebbende bronnen, zoals Cisco en Akamai, prognotiseren dat in 2016 90% van alle internet verkeer bestaat uit video beelden.

Wij als startende Nederlandse onderneming anticiperen hierop door video beelden zodanig te verkleinen (met behoud van de video kwaliteit) dat ze eenvoudiger en met tot 8x kleinere bandbreedte over internet verstuurd kunnen worden. Voorbeelden: (Klik hier)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10