zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Europese werksfeer laat veel te wensen over

24 januari 2012 - Slechts één op de vijf Europeaanse werknemers vindt de sfeer in het bedrijf goed en motiverend. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van StepStone dat onder 8.000 deelnemers is gehouden. Van de Europese werknemers zegt maar 21 procent tevreden te zijn met de werksfeer. Daarentegen zegt 42 procent van de respondenten dat de werksfeer in hun bedrijf slecht is en hen teleur stelt.

De rest van de werknemers verklaart over het algemeen tevreden te zijn met de werksfeer, al zijn er wel een aantal slechte aspecten. Nederlandse sfeer
Ook Nederlanders zijn over het algemeen ontevreden over hun werksfeer. Hier zegt 33 procent een slechte en teleurstellende werksfeer te hebben. Maar 26 procent van de Nederlandse werknemers is tevreden met de werksfeer binnen hun bedrijf en zegt dat de sfeer motiveert. De rest van de respondenten verklaart dat ze ondanks een aantal negatieve aspecten wel tevreden zijn. "De resultaten van dit onderzoek zijn verrassend. Vooral omdat uit eerder onderzoek is gebleken dat Nederlanders gepassioneerd zijn door hun werk. Het verbaast mij dat Nederlanders van hun werk houden, maar de werksfeer niet prettig vinden. Blijkbaar heeft dit geen effect op elkaar," zegt Piet Derriks, directeur StepStone. 

Duitsland versus Noorwegen
Het onderzoek laat verder nog veel verschillen zien tussen de Europese landen. De werknemers in Duitsland, Oostenrijk en Denemarken zijn het meest ontevreden met de werksfeer. In Duitsland zegt bijna één op de twee niet gelukkig te zijn met de werksfeer. Een hoog resultaat, helemaal in vergelijking met Noorwegen. Hier verklaart slechts negentien procent niet gelukkig te zijn met de werksfeer.
Een ander land waar de werknemers erg gelukkig zijn met de relatie met zijn of haar collega’s, is Frankrijk. Één op de drie Franse werknemers zegt tevreden te zijn over de werksfeer. Slechts 24 procent van de Franse werknemers is ontevreden over de werksfeer binnen het bedrijf.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zes tips om uw mensen te motiveren
 Crisis vergalt werkplezier niet
 Vooral vrouwen hechten aan goede werksfeer
 Werksfeer belangrijkste reden om van baan te veranderen
 
 
reacties
 
NumoQuest  |   | 
24-01-2012
 | 
08:10 uur
Met een dergelijke weergave kunnen doorsnee managers niet zo heel veel. Immers, als de vraagstelling niet bekend is kan er van alles worden geconcludeerd en krijg je uiteindelijk ook dit soort weergaven.

Het is bijzonder moeilijk een dergelijk \'generiek\' onderzoek te doen alleen al om het gegeven dat een Duitser geen Fransman is en een Deen nu eenmaal geen Nederlander. Hoe graag we ook Europeaan willen worden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10