zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Sterkte toename vacatures in de marketing en communicatie

25 juli 2011 - In het tweede kwartaal van 2011 zijn de HBO+ marketing- en communicatievacatures met 51 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De stijging in dit kwartaal is bijna een verdubbeling ten opzichte van de stijging in het eerste kwartaal van dit jaar (28 procent). Voor de invulling van vacatures werd in het tweede kwartaal vaker (45 procent) een beroep gedaan op intermediairs dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Dit blijkt uit een analyse van het landelijke online vacatureaanbod door USG Capacity, specialist op het gebied van werving & selectie en interim-management van marketing- en communicatieprofessionals.



Online professionals
Voor het derde kwartaal op rij is de toename van het aantal vacatures voor de online professionals het grootst. In het bijzonder nam de vraag naar search engine optimization/ search engine advertising marketeers (318 procent) en e-commerce marketing managers (253 procent) explosief toe. Ook de vraag naar online marketing managers en online marketing adviseurs steeg met meer dan 60 procent. Verder valt de groei van het vacatureaanbod voor communicatiefuncties op. De vraag naar PR adviseurs nam met 153 procent toe, die naar PR medewerkers met 85 procent en die naar communicatie managers met 54 procent. 

Sectoren
Het vacatureaanbod neemt vooral toe in de sectoren: media & communicatie (113 procent), onderwijs & onderzoek (90 procent), ICT (86 procent) en de zakelijke dienstverlening (68 procent). In de sector overheid & non-profit was de stijging van de vacatures met slechts acht procent aanzienlijk minder. In de maand juni was zelfs een daling van elf procent zichtbaar binnen deze sector. 

War for talent
"Met opnieuw een flinke toename van het aantal vacatures trekt de arbeidsmarkt voor marketing- en communicatieprofessionals weer aan. De vooruitzichten voor het derde kwartaal zijn eveneens goed. Het zal niet lang meer duren voordat ook voor de marketing- en communicatieprofessionals de ‘War for Talent’ zal gaan losbarsten," aldus Wout Oosterhof, operationeel directeur USG Capacity.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Aantal marcom-vacatures neemt toe
 Marcomprofessional vreest niet voor baan
 Marcomprofessional blijft maar twee jaar trouw
 2010 sluit af met stijging in marketing- en communicatievacatures
 
 
reacties
 
Ron Ladage  |   | 
26-07-2011
 | 
09:15 uur
Zou het iets te maken hebben met het feit, dat de eerste groep van de geboortegolf 1946/47 met pensioen is gegaan? Hadden we al 20 jaar geleden moeten zien aankomen en zeker de afgelopen 10 jaar op moeten inspelen, dus nu veel geld uitgeven aan interims i.p.v. eigen opgeleidde jongeren!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10