zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CIO’s stellen prioriteit aan serverconsolidatie in 2011

21 februari 2011 - Twee derde van de CIO’s in Europa zien IT-consolidatie op korte termijn als kerninitiatief. Dit blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van Riverbed  onder 300 CIO’s uit diverse sectoren. Wanneer organisaties hun IT consolideren, is het voor de CIO noodzakelijk dat een snelle toegang tot gecentraliseerde applicaties mogelijk blijft.

Het onderzoek is uitgevoerd om de urgente prioriteiten van CIO’s te identificeren voor 2011. De uitkomsten laten zien dat 40 procent van de CIO’s plannen maakt om dit jaar alle servers binnen hun organisatie te centraliseren. Daarnaast ziet 44 procent van de respondenten de applicatieperformance over het WAN (wide area network) als een uitdaging en aanvulling op hun consolidatie-activiteiten. 



Complex en duur
Carel Bak, regional director Benelux: "Het merendeel van midden- en grootbedrijven hebben datacenters, hoofdkantoren, remote kantoren en medewerkers verspreid over de hele wereld. De infrastructuren die worden geïnstalleerd om remote medewerkers te ondersteunen worden door organisaties veelal te gecompliceerd en te duur bevonden. Wanneer organisaties beginnen met het consolideren van hun IT-infrastructuur, is het bieden van sneller toegang tot gecentraliseerde e-mail, het delen van documenten en applicatie een vereiste, zodat de arbeidsproductiviteit van werknemers niet in het gedrang komt." 

Virtualisatie en cloud computing
Uit het onderzoek komt naar voren dat meer dan de helft van de ondervraagde CIO’s virtualisatie en cloud computing, na consolidatie, hoog op hun prioriteitenlijst heeft staan. "Door het toenemende aantal cloudgebaseerde applicaties neemt het dataverkeer over het WAN toe", vervolgt Bak. "Elk netwerk heeft een limiet met betrekking tot de hoeveelheid data dat het kan verwerken. De verhoging van de beschikbaarheid van cloudgebaseerde applicaties, zoals Exchange online en SharePoint, zorgen juist voor calamiteiten. Het is belangrijk dat organisaties zich realiseren dat WAN-optimalisatie-technologieën de applicatieperformance monitoren en optimaliseren door het leveren van een succesvolle migratie in de cloud."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Acht tips voor het kiezen van de juiste hostingprovider
 Virutalisatie vereist geautomatiseerd databeheer
 CIO’s worden geconfronteerd met nieuw, competitief landschap
 CEO dwingt CIO nu al tot cloud-computing
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10