zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Audi RS6 krijgt 580 pk!

 

5 september 2007 - Het heeft lang geduurd, maar eindelijk heeft Audi de RS6 klaar! De eerste A6 van deze generatie werd al in augustus 2005 geintroduceerd, maar nu dik twee jaar later komt Audi met de supersnelle RS6 versie.

En dat dit monster supersnel is is geen woord overdreven. Maar liefst 580 pk levert de motor uit de dikke Duitser. Als basis doet de 5.2 liter V10 uit de Lamborghini Gallardo dienst. Dezelfde motor leverde Audi al in de S6 en S8, maar speciaal voor de RS6 werd hij nog eens onderhanden genomen. Voornaamste verschil zit hem in het toevoegen van twee turbo’s. Dit zorgt ervoor dat de V10 een koppel van 650 Nm levert bij slechts 1.500 toeren per minuut.14,6 seconden naar de 200 km/u
Om het hoge vermogen van deze gezinsauto in goede banen te leiden beschikt de RS6 standaard over het Quattro vierwielaandrijvingsysteem. Dit zorgt ervoor dat de auto in 4,6 seconden van stilstaan naar de honderd kilometer per uur kan schieten. Mocht dat nog niet hard genoeg zijn, dan zit de auto bij volgas 10 seconden later al op de 200 km/u. Natuurlijk is de wagen wel op de 250 km/u begrensd. De RS6 is voorzien van een automatische zesbak die ook zelf te schakelen is.

Uitgeklopte heupen
Aan de buitenkant is de RS6 goed te herkenen. Anders (lees: dikkere) bumpers, ovale uitlaten, een andere single frame grille en diverse typeplaatjes over de hele auto laten het overige verkeer duidelijk merken dat je geen sprintrace met deze auto moet aangaan. Vooral het uitkloppen van de achterste wielschermen geeft de wagen een exclusieve look. Ook binnenin is Audi verder gegaan; nog meer RS6 logo’s en andere sportieve accenten in de vorm van leer, carbon en aluminium.

Keramische remmen ook verkrijgbaar
De RS6 beschikt net als zijn kleine broer, de RS4, over Dynamic Ride Control. Dit snufje zorgt ervoor dat de auto minder hel- en duikbewegingen maakt. Bij de RS6 is dit systeem in drie varianten in te stellen; comfort, dynamic en sport. Naast deze gadget wordt de RS6 standaard geleverd met bi-xenonkoplampen en 19 inch wielen (20 inch leverbaar). In combinatie met deze 20 inch velgen kan er ook voor de optionele keramische remmen gekozen worden. Deze geven de RS6 nog net even wat meer remkracht en minder fading. Deze schijven zijn voor zelf 420 mm groot! Verder heeft Audi voor de RS6 nog drie exclusieve kleuren op de optielijst. Ze zijn genoemd naar circuits en heten; Monzazilver, Sepangblauw en Montereygroen.

April 2008
Voorlopig is de RS6 er alleen in deze Avant uitvoering. Hij staat rond april 2008 bij de dealer. In Duitsland moet hij iets meer dan een ton kosten, dus de prijs zou hier inclusief belastingen dan rond de €150.000,- moeten zijn. Maar de officiële prijs houdt u nog van ons tegoed. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Na foto's en video's, nu een leerparty: Bentley Flying Spur voert spanning op
  Volkswagen Polo en Golf TGI met derde aardgastank voor grotere actieradius
  Mazda CX-30 krijgt prijskaartje
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Structureer je online marketing activiteiten
Werkstress: voorkomen is beter dan een burn-out!
reacties
Hostingbranche ziet public cloud niet als bedreiging (1) 
Drie manieren om te beleggen voor uw pensioen (1) 
Organisaties wapenen zich steeds beter tegen aanvallen met bots en scrapers  (1) 
Huisdierbezit populair (1) 
Consumenten nog niet overtuigd van de voordelen van Artificial Intelligence  (1) 
Nederlander positief over milieuzones, maar snakt naar duidelijkere regels (1) 
Slecht voorbereide gesprekspartner grootste irritatie werkzoekenden (3) 
top10
Werknemers willen vierdaagse werkweek met langere werkdagen
Artificial Intelligence: gaan robots onze banen inpikken?
HR-professionals kunnen eigen welzijnsambities niet bijbenen
Waarom bedrijfscultuur een strategisch doel moet zijn
Slecht datamanagement kost miljoenen
Vijf vragen die doel-denken veranderen
Leiders besteden maar dertien minuten per dag aan persoonlijke ontwikkeling
Pensioenakkoord: voldoende waarborgen op verdere uitwerking
3,3 miljoen nieuwe werknemersbanen in 2017
Alarmerende schaarste op de IT arbeidsmarkt
meer top 10