zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Cultkleuren voor Porsche Taycan - Waag het niet om hem nu nog in het grijs te bestellen!

 

25 augustus 2021 - Als je in Nederland een Porsche Taycan tegenkomt, is hij negen van tien keer uitgevoerd in het zwart, grijs of zilver. En dat terwijl je de elektrische vierdeurs sportwagen in zulke geweldige kleuren kunt bestellen, zeker na de update die Porsche nu doorvoert. De Taycan krijgt iets meer bereik en is voortaan te bestellen in historische kleuren, zoals Rubystar-rood. 



Voor als die naam je niets zegt: Rubystar-rood (ook wel Rubystone-rood genoemd) is dezelfde kleur waarin dertig jaar geleden de legendarische Porsche 964 Carrera RS werd geïntroduceerd. Rood is het niet echt. Rubystar is meer een combinatie tussen roze en paars.





Porsche Taycan in de kleur van je hond of je motorfiets Vind je dat maar niks, dan heeft Porsche vanaf nu nog meer bijzondere kleuren in de aanbieding. De zeventien standaardkleuren voor de Taycan worden namelijk aangevuld met vijfenzestig Paint to Sample-tinten (waaronder Rubystar-rood, Moonlight-blauw, Acid-groen, Riviera-blauw en meer) en een onbeperkt aantal Paint to Sample Plus-kleuren.



Kies je voor die laatste optie, dan ben je onbeperkt in wat je kunt kiezen. Je kunt je Porsche Taycan dezelfde kleur geven als de halsband van je hond, de tank van je motorfiets, de gevelplanken van je huis. Verzin het maar, je kunt het zo gek niet bedenken. Porsche kan - tegen een flinke vergoeding natuurlijk - de kleur voor je samenstellen.



Actieradius op papier niet anders, maar in de praktijk groter Andere verbeteringen aan de Porsche Taycan hebben te maken met de actieradius. Op papier verbetert die niet (Porsche zegt de Taycan niet opnieuw te willen homologeren), maar in de praktijk wel, aldus de fabrikant. In de rijmodi Normal en Range wordt bij de 4WD-versies nu de voorste elektromotor ontkoppeld en spanningsloos gemaakt als er weinig van de auto wordt gevraagd. Als de Taycan stilstaat of uitrolt, worden voortaan beide elektromotoren uitgeschakeld.



Snelladen met de Porsche Taycan nu nog efficiënter Porsche zegt ook het warmtemanagement te hebben geoptimaliseerd. Met de Turbo Charging Planner is de accu nu tot een iets hogere temperatuur te verwarmen dan voorheen, wat de snellaadfunctie verbetert. De restwarmte van het elektrische systeem wordt bovendien efficiënter gebruikt voor de temperatuurregeling van de batterij.



In- en uitparkeren met Remote Park Assist op je smartphone Andere toevoegingen aan de Porsche Taycan zijn Remote Park Assist (waarmee je de auto - zonder dat er iemand achter het stuur zit - met je smartphone kunt in- en uitparkeren) en het nieuwe Porsche Communication Management (PCM). Dat systeem was al compatible met Apple CarPlay, maar is dat nu ook met Android Auto.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10