zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Je hond wordt doodsbang van de Porsche Taycan Cross Turismo

 

5 maart 2021 - Ken je die filmpjes van straaljagerpiloten die een burgerpassagier meenemen op een demonstratievlucht? Ze zijn een exercitie in leedvermaak, want na een paar bochten en loopings zie je de passagier naar een papieren zakje grijpen of zelfs het bewustzijn verliezen. Denk daar maar eens aan als je besluit om je hond mee te nemen in de nieuwe Porsche Taycan Cross Turismo. Want die zal hetzelfde meemaken. ¬†De Porsche Taycan werd in 2015 voor het eerst onthuld, als Porsche Mission E Concept. Drie jaar later kreeg hij gezelschap van de Porsche Mission E Cross Turismo Concept: een stationwagon met meer grondspeling en wat ruig plastic op de flanken. Het was al vrij snel duidelijk dat niet alleen de Mission E in productie zou gaan (als Taycan), maar ook de Cross Turismo. En dit is hem eindelijk.

Instelbare rijhoogte en grote kofferbak De Porsche Taycan Cross Turismo - met standaard luchtvering - heeft een instelbare rijhoogte en kan maximaal 3 centimeter hoger dan de reguliere Taycan worden gelegd (met het optionele offroadpakket). Achter de grote kofferklep schuilt een bagageruimte van 446 liter groot (366 liter voor de Taycan), die kan worden vergroot naar 1212 liter door de achterbank plat te leggen. Voorin de 'frunk' past nog een extra 82 liter.Meer ruimte op de tweede zitrij Door de carrosserievorm van de Porsche Taycan Cross Turismo loopt het dak verder horizontaal door dan bij de Taycan, die een vierdeurs coupé-koets heeft. Voor de achterpassagiers betekent dat goed nieuws. Ze krijgen er bijna 5 centimeter hoofdruimte bij. Verder is de cabine van de Cross Turismo ongewijzigd ten opzichte van de Taycan.Alleen leverbaar met vierwielaandrijving Het leveringsprogramma van de Taycan Cross Turismo is bekend. Hij komt - net als de Taycan - voorlopig in vier varianten op de markt; Taycan (476 pk, 456 km), Taycan 4S (571 pk, 452 km), Taycan Turbo (680 pk, 452 km) en Taycan Turbo S (761 pk, 419 km). Het enige verschil is de basisversie: die heeft in de Taycan achterwielaandrijving en in de Cross Turismo vierwielaandrijving.In 2,9 seconden van 0 naar 100 km/h En om terug te komen op de hond uit de intro. Die past natuurlijk achterin, maar zal het niet waarderen als je stroompedaal vloert. De Taycan Turbo en Taycan Turbo S gaan in respectievelijk 3,3 en 2,9 seconden naar 100 km/h. Het is dus ook zaak om de fietsen achterop de optionele fietsendrager stevig vast te zetten.Porsche Taycan Cross Turismo vanaf 97.400 euro Uiteraard is de Porsche Taycan Cross Turismo duurder dan de sedanversie. De instapper kost 10.000 euro meer (97.400 tegenover 87.200 euro). Bij de andere versies loopt het prijsverschil geleidelijk af naar slechts 1500 euro. Voor de Taycan 4S Cross Turismo wil Porsche 116.000 euro hebben, voor de Turbo en Turbo S respectievelijk 159.300 en 193.200 euro.Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Met de elektrische Mercedes EQS sta je niet vaak bij de laadpaal
  Elektrische Audi Q4 E-Tron en Q4 Sportback E-Tron met actieradius van 511 kilometer
  De nieuwe Citro√ęn C5 X is g√©√©n stationwagon of SUV ... (maar wel een plug-in hybride)
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
Zo maak je een indrukwekkende online bedrijfspresentatie
reacties
Tien suggesties voor meer 'fun' op de werkplek (1) 
Bouw-cao zet aan tot fraude (1) 
Topmanagers vergaderen 100 procent van hun tijd (1) 
Manager moet werknemer los kunnen laten (4) 
Horeca start glimlachcursus voor medewerkers (1) 
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
Een op zes mannen vindt dat partner te veel verdient
De favoriete vakgebieden van oud-horecapersoneel
Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers
DDoS-aanvallen in 2020 krachtiger, complexer en langer
Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten
Door pandemie meer behoefte aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen
meer top 10