zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Je kunt nu al een elektrische Mercedes EQS bestellen

 

2 maart 2021 - Elektrische auto's zijn net gadgets. Ze kunnen ver voor hun introductie al worden besteld. Je weet niet hoe ze eruit zien, wat ze presteren, of zelfs wat ze kosten, maar kopen kun je ze al wel. Het is nu bijvoorbeeld al mogelijk om de elektrische Mercedes S-klasse te reserveren, de Mercedes EQS.



Mercedes heeft deze week een online reserveringssysteem geopend voor de EQS. Wil je alvast een exemplaar vastleggen, dan wil Mercedes graag een reserveringsbedrag van 1500 euro van je hebben. Je hebt altijd de mogelijkheid om je pre-order te annuleren. Want ja, over de specificaties van de Mercedes EQS is nog nauwelijks iets bekend. Volgens Mercedes heeft de elektrische luxelimousine een range van maximaal 700 kilometer en kan hij in slechts 15 minuten ongeveer 250 kilometer aan actieradius bijladen.







Mercedes EQS is geen S-klasse De Mercedes EQS heeft weinig tot niets te maken met de bestaande Mercedes S-klasse. Het model is qua uiterlijk gebaseerd op de Mercedes EQS Vision Concept uit 2019, met een zogeheten cab forward-design (waarbij de neus relatief kort is) en een daklijn die als een coupé-achtige boog van voor naar achteren loopt. Het is wat moeilijk te zien door de camouflagefolie, maar de EQS lijkt een bijzonder fraaie sedan te worden. Eentje met Mercedes CLS-trekjes.



Een reeks aan EQ-modellen Mercedes is hard bezig om zijn elektrische leveringsprogramma uit te breiden. Eerder dit jaar onthulde het merk de Mercedes EQA (een Mercedes GLA met stekker), die al snel gezelschap krijgt van de EQB (een elektrische versie van de GLB). In de tweede helft van 2021 volgen de Mercedes EQE en EQS, waarna we in 2022 kennis zullen maken met de EQE SUV en EQS SUV. Beide laten zien dat Mercedes een beetje de mist in is gegaan met hun EQ-namenschema. Want in tegenstelling tot bij de huidige EQC, moet er nu opeens SUV achter de aanduidingen EQE en EQS.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10