zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Prijs Audi E-Tron GT: 10. 000 euro minder duur dan Porsche Taycan

 

15 februari 2021 - Enkele dagen geleden onthulde Audi de E-Tron GT: een op de Porsche Taycan gebaseerde elektrische vierdeurs coupé. De auto is vanaf 18 februari te bestellen en wordt vanaf mei uitgeleverd. Voorlopig begint de prijslijst van de Audi E-Tron GT net boven de 100.000 euro. En daarmee is hij zo'n 10.000 euro minder duur dan de Porsche Taycan.



Zoals dat gaat met elektrische auto's tegenwoordig, brengt Audi de E-Tron GT (lees onze Audi E-Tron GT-review) eerst als special edition op de markt. Er zijn er zelfs twee: de Audi E-Tron GT Edition Zero en de Audi E-Tron GT Edition Zero Competition. Er komen slechts honderd exemplaren beschikbaar. Beide speciale modellen hebben een vanafprijs van 127.995 euro.





Audi E-Tron GT Edition Zero Ze zijn te herkennen aan een 1/100 Edition Zero-gravering in de achterste zijruit en hebben een interieurbadge op het dashboard. Bovenop de standaarduitrusting van de Audi E-Tron GT beschikken de Zero-modellen over onder meer 21-inch lichtmetalen wielen, Matrix LED-koplampen met Audi Laserlight, metallic lak, verlichte instaplijsten, met leer beklede sportstoelen en een Bang & Olufsen 3D Premium Sound System. 



Audi E-Tron GT Edition Zero Competition De Audi E-Tron GT Edition Zero Competition verschilt van de 'normale' Zero door zijn sportieve details. Zijn grille, bumpers, dorpels, buitenspiegels en Audi-ringen zijn in hoogglans zwart uitgevoerd en hij heeft donker getint privacy glass achter. De wijzigingen in het interieur ten opzichte van de Zero beperken zich tot de andere sportstoelen.



Vanafprijs ligt op 104.895 euro De 'gewone' Audi E-Tron GT is er vanaf 104.895 euro. Hij is te vergelijken met de Porsche Taycan 4S met Performance Battery Plus (115.707 euro). Hij heeft een vermogen van 530 pk (in boostmodus), vierwielaandrijving en een topsnelheid van 245 km/h. Zijn 93,4 kWh-batterij (brutocapaciteit) is goed voor een actieradius van maximaal 487 kilometer. Aan een 270 kW-snellader zit de E-Tron GT na 23 minuten weer voor 80 procent vol.



Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10