zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Gaaf! Vernieuwde Tesla Model S heeft het KITT-stuur uit Knight Rider

 

28 januari 2021 - De Tesla Model S is negen jaar oud. Een gewone autofabrikant zou hem al lang hebben vervangen, maar Tesla is geen gewone autofabrikant. Dus krijgt de Model S gewoon nóg een facelift. Eentje die vooral in het interieur ingrijpend is.De Tesla Model S kwam in 2012 op de markt en had toen nog een 'grille'. We schrijven het woord tussen haakjes, omdat het zwarte vlak op de neus van de Model S niet meer was dan dat … een zwart vlak. In 2016 ging de grote Tesla onder het mes en kreeg hij zijn huidige voorzijde aangemeten. Die met die uitgerekte T-vorm voorop.Weg is het grote, verticale scherm! Qua uiterlijk verandert er dit keer weinig. De Tesla Model S heeft een iets andere voor- en achterbumper gekregen. Het is nu juist de binnenzijde waar de grote revolutie zich heeft voltrokken. Wég is het grote, verticaal geplaatste scherm! Ervoor in de plaats monteert Tesla nu een horizontaal scherm, zoals we dat ook in de Tesla Model 3 en Model Y vinden.Half stuurtje uit The Knight Rider Het dashboard - met nog steeds een digitaal instrumentarium - is opnieuw vormgegeven. Het is minimalistisch geworden, een beetje zoals de dashboards van de eerdergenoemde Model 3 en Model Y. Wonderlijk is het nieuwe stuurwiel, dat regelrecht uit KITT afkomstig lijkt te zijn. Het is een half stuurtje, zoals in een vliegtuig, met geen stengels er meer achter. Alle functies worden - à la Ferrari - met knoppen op het stuur bediend.Wij zijn benieuwd naar de gedachte achter het halve stuur, want met overpakken lijkt het ons allerminst handig. Maar misschien loopt Tesla wel vooruit op zijn misleidend genaamde Full Self-Driving-modus, die al deels is uitgerold, maar volgens Tesla zelf nog niet veilig is (waarom rol je het dan uit?).Een computer voor spelletjes Zoals je kunt zien, hebben de achterpassagiers de beschikking over een mooi schermpje. Die is gekoppeld aan een computer waarop je games kunt spelen, aldus Tesla. Er is een draadloze controller beschikbaar, waarmee je vanaf elke plek computerspelletjes kunt spelen. Al lijkt het ons nogal afleidend als de voorpassagiers dat op het voorste scherm doet. 

Tesla Model S Plaid+ met 1100 pk De vernieuwde Tesla Model S is per direct te bestellen. Het leveringsprogramma ziet er nu iets anders uit dan voorheen. Aan de basis van het Model S-programma staat de Long Range, met een actieradius van 663 kilometer en een prijs van 89.990 euro. De Performance heet voortaan Plaid (628 kilometer, 119.900 euro) en daarboven staat de 1100 pk sterke (!) Plaid+ (840 kilometer, 139.900 euro).

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

Laatste autonieuws

  De elektrische Mercedes EQC is opeens 10.000 euro goedkoper
  Herken jij de nieuwe Mercedes C-Klasse tussen andere Mercedessen?
  Hyundai Ioniq 5: waarom je plotseling geen Volkswagen ID.4 meer wilt
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
5 manieren om virtueel te netwerken
reacties
Verstrikt in een web van regeltjes (1) 
Tips voor werkende ouders (1) 
Eén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht  (2) 
Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen  (1) 
Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (2) 
Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner (1) 
Personeelsmanagers zullen steeds meer rekening moeten houden met freelancers (2) 
top10
Een op zes Nederlanders bang in de toekomst niet meer relevant te zijn op arbeidsmarkt
Cruciale inzichten voor een crisiscommunicatiestrategie
Bescherm thuiswerkers beter met extra toegangsrechten
Gratis handleiding voor het bestrijden van phishing en social engineering
Onzekerheid snijdt diep in arbeidsrelatie
Digitale ‘masters of change’ hebben de toekomst
2021 wordt het jaar van recoverware
Grootste vertrouwenskloof ooit tussen het goed geïnformeerde publiek en het brede publiek
Samenwerken is zo goed nog niet
Cyberaanval op HvA en UvA zoveelste bewijs dat sector groot risico loopt
meer top 10