zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Oh nee! Wederom een terugroepactie voor de Polestar 2

 

30 oktober 2020 - Het gaat even niet zo lekker met Polestar: het merk mag tijdelijk geen auto's verkopen in Frankrijk en kondigt nu al de tweede terugroepactie aan voor de Polestar 2. Dit keer is er een probleem met de omvormers tussen de batterij en de elektromotoren.



Volgens Polestar moeten de omvormers van alle tot nu toe geleverde Polestar 2's worden vervangen. In Nederland zou het om een paar honderd exemplaren gaan. In een elektrische auto zit de omvormer tussen de batterij en de elektromotoren. Hij zet gelijkstroom om in wisselstroom (van de batterij naar de elektromotoren) en andersom (van de elektromotoren naar de batterij).





Probleem met batterijkoeler Daarbij is er ook nog een probleem met de zogeheten High Voltage Coolant Heater (HVCH). Deze wordt gebruikt om zowel de batterij als de cabine van de Polestar 2 op te warmen of juist te koelen. Bij de terugroepactie wordt naar beide issues gekeken als het nodig is. Want niet alle Polestar 2's hebben een issue met de HVCH.



Eerste terugroepactie Polestar 2 Begin oktober kondigde Polestar ook al een terugroepactie aan. In thuisland Zweden waren enkele Polestar 2's op straat stilgevallen als gevolg van een softwareprobleem. Wereldwijd moeten zo'n 2200 auto's daarvoor terug naar de garage. Volgens Polestar zou er een fout zitten in de software die de batterij aanstuurt.



Verkoopverbod in Frankrijk Een andere tegenslag voor Polestar kwam in de vorm van een verkoopverbod in Frankrijk. Citroƫn heeft het Zweedse elektromerk aangeklaagd. De Franse autobouwer vindt namelijk dat het Polestar-logo te veel lijkt op dat van Citroƫn zelf en DS. Een Franse rechter heeft Citroƫn gelijk gegeven. Polestar mag nu in ieder geval de komende maanden niet actief zijn in Frankrijk.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV CoupĆ©
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10